Setelah beberapa bulan laman Instagram pasangan ahli perniagaan Dato’ Seri Aliff Syukri dan Datin Seri Shahida sunyi tanpa foto pasangan, ramai followers yang sudah menghidu kisah rumahtangga mereka yang sedang bergolak. Namun, istana bahagia itu kembali ceria apabila mereka mula berbaik semula.

DATIN SERI SHAHIDA Buka Mulut Perihal Rumahtangga, DATO’ SERI ALIFF Balas Dengan KOMEN Di Instagram

IKLAN

 

Melalui posting Instagram Datin Seri Shahida baru-baru ini, ada juga beliau ‘tersebut’ kisah pergaduhannya dengan dengan suami tersayang. Disertai dengan doa semoga pergaduhan itu tidak berlaku lagi, usia perkahwinan selama 13 tahun nyata bahagia bersama anak-anak tersayang.

 

“Bergaduh baik, bergaduh baik…13 tahun macam tu tak ada kesudahan. Baik sekejap, bergaduh lama. Selepas bergaduh panjang hari tu sampai sekarang tak gaduh lagi. Berapa lama agaknya boleh bertahan sebelum bergaduh semula. InsyaAllah, selama-lamanya tak bergaduh dah! 13 tahun bahagia bersama anak-anak tersayang…”

 

https://www.instagram.com/p/CCZ_hyzDi2R/?utm_source=ig_web_copy_link

Ramai juga komen yang begitu gembira dan bersyukur apabila pasangan ini mulai berkongsi gambar-gambar mereka bersama dan mendoakan kebahagiaan buat pasangan ini. Antara yang menjadi perhatian adalah komen dari tuan empunya badan.

 

DATIN SERI SHAHIDA Buka Mulut Perihal Rumahtangga, DATO’ SERI ALIFF Balas Dengan KOMEN Di Instagram

 

“Ya sayang. Kalau Sayang tak ada B akan susah. Kalau B tak ada, Sayang pun susah. I love you and family forever.” tulis Dato’ Seri Aliff Syukri.

 

IKLAN

Usahawan yang begitu dikenali dengan produk-produk tempatan yang diketengahkan ini adalah di antara pemilik empayar kosmetik terbesar di Malaysia. Sungguhpun sering menerima cemuhan daripada warga netizen namun kejayaan yang dikecapi mereka berdua sering juga menjadi inspirasi.

DATIN SERI SHAHIDA Buka Mulut Perihal Rumahtangga, DATO’ SERI ALIFF Balas Dengan KOMEN Di Instagram DATIN SERI SHAHIDA Buka Mulut Perihal Rumahtangga, DATO’ SERI ALIFF Balas Dengan KOMEN Di Instagram

 

Dalam satu tulisan Datin Seri Shahida, syarikat perniagaan D’Herbs Holdings sudah 10 tahun di pasaran. Perjalanan satu dekad itu masih lagi mendapat permintaan dari pengguna. Mengimbau kenangan dalam satu foto perkongsiannya menceritakan serba sedikit bagaimana empayarnya bermula.

“Entah zaman bila punya gambar. Tahun ini genap 10 tahun DHerbs Holdings HQ berada di pasaran dan masih mendapat permintaan pengguna. Nak menaikkan perniagaan susah tetapi lebih susah lagi untuk mempertahankan perniagaan. Zaman berubah.

IKLAN

DATIN SERI SHAHIDA Buka Mulut Perihal Rumahtangga, DATO’ SERI ALIFF Balas Dengan KOMEN Di Instagram

Jika dahulu menghasilkan iklan sekali penat, kemudian TV akan ulang-ulang. Sekarang zaman teknologi, semua di hujung jari. Idea juga perlu bernas untuk terus konsisten. Ramai sangat orang bertanya, tak takut ke jika bisnes jatuh atau bila produk sudah tak popular. Nanti nak dapat income dari mana?

Jawapan saya, selagi ada rezeki berniaga, adalah… Kalau satu hari nanti bukan rezeki saya lagi, saya bersyukur juga kerana Allah dan beri saya pelbagai nikmat merasai kesenangan, kebahagiaan dan macam-macam lagi.

https://www.instagram.com/p/CCM-zUcjWwc/?utm_source=ig_web_copy_link

InsyaAllah rezeki Allah luas. Selagi kita ikhlas dan sentiasa membantu orang, rezeki kita tak akan putus. Rezeki datang dalam pelbagai bentuk, dan sesuai dengan apa yang kita perlukan. Jujurnya, dahulu berniaga tak pernah terlintas nak jadi kaya. Hanya sekadar cukup keperluan. Niat saya nak bawa mak dan ayah ke Mekah sahaja. Ada rumah dan kereta sendiri. Itu sahaja, tak lebih apa yang saya minta.

Sebab itu saya bersyukur Allah beri saya lebih dari apa yang saya minta. Dulu Aliff Syukri target untuk memandu Honda sahaja. Alhamdulillah, terima kasih pengguna-pengguna DHerbs.” Tulis Datin Seri Shahida sambil meuar-uarkan dua lagi cawangan DHerbs yang baharu dibuka.

https://www.instagram.com/p/CCAFfaWDWVi/?utm_source=ig_web_copy_link

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI