Bertubuh genit dengan raut wajah yang manis, bergaya pula tu..sekali imbas macam usia 20-an. Namun siapa sangka itulah kelebihan yang dimiliki oleh ibu kepada empat orang anak yang berusia 34 tahun ini. Nadia Abdul Halim atau Nard yang berketurunan Siam Pattani ini cukup bertuah kerana selain memiliki sebuah keluarga bahagia, dia juga bergelar usahawan sukses bagi jenamanya sendiri iaitu Odda KL.

Demi Elak Risiko Parah, NADIA HALIM Terpaksa Ikat Saluran Peranakan!

IKLAN

Nard pernah bergelar sebagai Pengurus Projek di salah sebuah syarikat teknologi maklumat sebelum mengambil keputusan untuk memberikan komitmen sepenuhnya terhadap bisnes dan keluarga. Dapatlah Nard melihat anak-anaknya Aush Mikael (8), Audra Marissa (6), Aoman Maleq (4) dan Aofea Maryam (9 bulan) membesar di hadapan mata. Masanya kini lebih fleksibel untuk bersama keluarga.

Demi Elak Risiko Parah, NADIA HALIM Terpaksa Ikat Saluran Peranakan!

 

DUGAAN

“Cabarannya ketika melahirkan mereka secara pembedahan. Jarak usia mereka pun rapat-rapat. Doktor terpaksa melakukan pembedahan secara mid-line. Doktor juga mengesahkan dinding perut saya sudah nipis dan berisiko tinggi kalau mengandung lagi. Jika pembedahan dilakukan di tempat sama ia pasti akan memudaratkan saya.

Demi Elak Risiko Parah, NADIA HALIM Terpaksa Ikat Saluran Peranakan!

Antara risikonya ialah kemungkinan berlakunya pelekatan organ dalaman yang sangat teruk seperti uri melekat dan dibuang rahim serta masalah-masalah kesihatan lain. Walaupun berat akhirnya saya terpaksa mengambil keputusan setelah mendengar nasihat doktor untuk mengikat saluran peranakan atau saintifiknya Bilateral tubal ligation (BTL).Cukuplah empat orang anak dalam kehidupan saya dan suami. Apa pun kami tetap bersyukur dengan anugerah terindah ini,” ungkap anak kelahiran Petaling, Jaya ini.

Demi Elak Risiko Parah, NADIA HALIM Terpaksa Ikat Saluran Peranakan!

IKLAN

DIDIKAN

“Anak-anak masih kecil dan jarak umur mereka pun rapat-rapat. Maka, saya perlu menjadi seorang yang kental dari segi emosi. Saya pastikan anak-anak diberikan kasih sayang sama rata. Selalunya saya akan melayan anak-anak mengikut perangai masing-masing.

Saya dan suami juga sangat memandang berat tentang pembelajaran anak-anak. Kami menghantar mereka ke sekolah seawal usia dua tahun bagi memastikan anak-anak suka ke sekolah sekaligus dapat menyesuaikan diri. Paling mustahak ialah didikan agama dan pandai berbahasa Inggeris. Di rumah kami akan berkomunikasi dalam bahasa Inggeris,” jelas Nard yang akan mudah menitiskan air mata jika berjauhan dari anak-anak.

IKLAN

 

FESYEN & KECANTIKAN

“Saya sukakan gaya ringkas dan minimalis. Paling penting ikut tempat dan majlis. Bertudung tak menghalang wanita untuk berfesyen asalkan tak keterlaluan. Pilihan warna juga penting bagi imej saya,” bicara Nard yang aktif menyertai konvoi ke rumah anak-anak yatim.

 

Kredit Foto: @nadiahalim7

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI