Bulan lalu, kemelut yang melanda isteri Menteri Pelancongan & Kebudayaan iaitu Datin Seri Haflin Saiful tentang pergolakan keluarganya di Instagram begitu kecoh diperkatakan.

Perselisihan faham di antara mereka dilihat semakin kritikal apabila kedua pihak saling berbalas kenyataan di Instagram Stories. Sindir menyindir hingga melibatkan anak kecil Datin Seri Haflin, JP, menambah kebimbangan wanita ini terhadap isu keselamatan mereka.

IKLAN

Meskipun masyarakat sekadar mampu menjadi penonton, namun kebanyakan netizen mula mempersendakan tindakan Datin Seri Haflin sebagai seorang isteri menteri, berkongsi segalanya di media sosial.

Tindakan itu dikatakan boleh ‘mencalar reputasi’ lelaki kesayangannya, siapa lagi kalau bukan Datuk Seri Nazri Aziz?

Lalu berpegang dengan pendirian tidak memihak pada sesiapa, Nona terpanggil untuk bertandang ke kediaman Datin Seri Haflin di Kuala Lumpur bagi mengetahui perkembangan terkininya.

Malah rezeki kami juga dapat bertemu JP, 2 tahun, permata sulungnya yang disembunyikan daripada tatapan umum.

Bagi menjawab persoalan beberapa pihak tentang status perkahwinan Datin Sri Haflin, beliau melalui Instagram turut berkongsi sekeping nota deklarasi perkahwinan daripada Mahkamah Tinggi Syariah Negeri Kelantan di bawah.

Hanya Tegakkan Kebenaran, Ini Penjelasan Eksklusif DATIN SERI HAFLIN SAIFUL Yang Ditunggu-Tunggu!

Dengan kenyataan tersebut, maka terbuktilah secara rasmi bahawa beliau adalah satu-satunya isteri Datuk Seri Nazri Aziz yang sah dan layak memangku gelaran Datin Seri, seperti yang pernah dipertikaikan oleh beberapa pihak sebelum ini.

Malah bagi menjernihkan keadaan, Datin Seri Haflin tampil memberi penjelasan melalui temu bual di bawah.

IKLAN

Wah, sempat Editor Nona berbual soalan panas dengan Datin Seri Haflin!

Sebagai teman hidup Datuk Seri Nazri juga, kelibat figura jelita berusia 36 tahun ini sering dilihat menemani suaminya ke pelbagai acara rasmi. Selain turut membantu mempromosikan Malaysia, beliau juga mempunyai tugas khas setiap kali mengekori suami tercinta di luar negara.

https://www.instagram.com/p/BbNV_zdA5G4/?hl=ms&taken-by=dshaflins

Yang jelas Datin Seri Haflin adalah lambang wanita hari ini yang berani menyuarakan pendapat sendiri. Kematangannya ini jauh berbeza daripada suatu ketika dahulu, iaitu sewaktu Datin Seri Haflin sering menghiasi ruangan fesyen majalah Nona.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/Bd0CKo7g3pn/?hl=ms&taken-by=dshaflins

Teringat beliau pernah mempunyai jenama fesyen sendiri iaitu HAFLINS, namun ia hanya bertahan selama beberapa tahun setelah suami memintanya untuk memberi sepenuh perhatian pada keluarga. Sebelum ini Datin Seri Haflin juga pernah menjadi pengacara Astro untuk program Salam Bollywood serta bergelar model popular.

Dibesarkan dalam sebuah keluarga yang aktif dalam perniagaan, jangan terkejut kerana beliau sebenarnya mempunyai tali pinggang hitam dalam sukan taekwondo! Datin Seri Haflin juga merupakan graduan Universiti Multimedia dan pernah menuntut ilmu di MRSM Muadzam Shah dan MRSM Kuala Terengganu. Wow, bijaknya!

Biarpun puas ditohmah dengan pelbagai kata-kata negatif netizen, Datin Seri Haflin tidak mudah melatah dan sentiasa berfikiran positif. Baginya, setiap keputusan diambil dengan alasan tertentu demi mempertahankan hak serta kebenarannya.

Ibarat menarik rambut di dalam tepung, marilah kita berdoa yang baik-baik untuk keluarga ini. Nona juga berharap agar segala yang tersimpul di antara mereka itu akan terlerai tanpa menyakiti sesiapa, insyaAllah.

Foto: Instagram @dshaflins

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI