Herbalife Nutrition komited menyediakan penyelesaian masalah nutrisi seperti obesiti dengan memberi pendekatan komuniti sokongan yang memberi inspirasi kepada pelanggan untuk mengamalkan gaya hidup lebih sihat dan aktif.

IKLAN

Herbalife Nutrition memulakan kempen sarapan sihat bagi meningkatkan kesedaran masyarakat tentang isu obesiti di Malaysia yang berada pada tahap tinggi. Kesedaran amat penting bagi memupuk tabiat makan yang lebih sihat di kalangan rakyat Malaysia.

Ini Sebabnya Kenapa Mesti Pupuk Tabiat SARAPAN Yang Betul Tiap Pagi!

“Kadar obesiti di Malaysia kian meningkat saban tahun. Pentingnya kami membendung masalah ini, lebih-lebih lagi obesiti sering dikaitkan dengan pelbagai masalah kesihatan seperti sindrom metabolik, kencing manis dan tekanan darah tinggi yang mengurangkan kualiti hidup,” jelas Pengurus Besar Sub-Wilayah, Herbalife Nutrition Malaysia dan Singapura iaitu Sridhar Rajagopalan.

Menurut Dr. Julian Alvarez, ahli Lembaga Penasihat Herbalife Nutrition, pengambilan makanan pertama setiap hari sangat penting. Mereka yang mengambil sarapan biasanya mempunyai tabiat makan yang sihat sepanjang hari. Ini memberi kesan positif terhadap keseluruhan kesihatan mereka termasuk pengurusan berat badan dan pencegahan penyakit yang lebih baik.

“Jumlah kilojoule yang disyorkan bagi menyediakan sarapan seimbang ialah 15%-25% daripada jumlah pengambilan tenaga harian. Julat ini berbeza mengikut umur, jantina, keperluan tenaga harian dan gaya hidup seseorang,” katanya.

Ini Sebabnya Kenapa Mesti Pupuk Tabiat SARAPAN Yang Betul Tiap Pagi!

IKLAN

Tidak mengambil sarapan boleh mengurangkan kualiti diet dan faktor risiko kardio-metabolik. Ia juga boleh menyebabkan makan secara berlebihan dalam sehari. Selaras dengan tujuan Herbalife Nutrition, kempen ini menggalakkan rakyat Malaysia untuk lebih kerap bersenam.

Salah satu penyumbang utama obesiti di Malaysia ialah kurangnya atau tidak terlibat dalam aktiviti fizikal. Walaupun kadar obesiti amat membimbangkan, perlu diingat ada cara untuk memeranginya. Dengan tabiat makan yang betul terutama semasa sarapan dan beraktiviti fizikal yang cukup, gaya hidup aktif sihat dapat dicapai.

IKLAN

Herbalife Nutrition melancarkan Pek Sarapan Sihat terdiri daripada Formula 1 Nutritious Mixed Soy Protein Drink, Herbal Aloe Concentrate Mix and Tea Mix. Pek Sarapan Sihat menyediakan kombinasi ideal kerana Formula 1 Nutritious Mixed Soy Protein Drink yang berglycemic rendah merangkumi protein, serat dan karbohidrat berkualiti untuk memulakan hari.

Herbal Aloe Concentrate Mix pula membantu penyerapan nutrien serta menyokong sistem pencernaan yang sihat. Bagi kesihatan menyeluruh, Tea Mix yang mengandungi kafein semula jadi berfungsi sebagai alternatif rendah kalori untuk memberikan rangsangan tenaga. AMY MOHD

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI