Alhamdulillah, sihat walafiat tengok keadaan terkini Aznah Hamid! Walau sudah meniti usia 60an, wajahnya masih menghiasi drama di kaca televisyen. Meskipun tawaran lakonan yang diterima tidak serancak dulu tapi peminat masih mengingati lakonan pelakon wanita veteran tanah air ini.

Meninjau media sosial Aznah Hamid, ibu kepada pelakon Sheera Iskandar ini masih jelita dalam kelas tersendiri. Terbaharu, seniwati ini menyertai Putra Fest iaitu Jualan Jelajah Artis Malaysia di Kedah.

IKLAN

Sepanjang beberapa tahun kebelakangan ini, Aznah aktif mengikuti bazar jualan melibatkan rakan-rakan artis. Antara yang dijual termasuklah produk kecantikan, tudung, snek dan minyak wangi.

Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid

Malah, dia juga ceria melayan pelanggan yang hadir ke gerai jualannya untuk membeli barang mahupun beramah mesra.

Kongsinya di media sosial, “Ada orang kata kita sendu. Usia manja-manja nak sendu tang mana tah. Apa pun meriahnya pengunjung semua sporting-sporting best. Malam ni persembahan menarik menanti. Kami last day di sini Mai Mai Mai.”

Biarpun level artis veteran popular namun Aznah Hamid tidak malu berniaga. Yang penting halal dan menjana pendapatan. Apatah lagi dengan usia yang semakin meningkat, dia enggan lagi kejar populariti dan hanya memilih watak bersesuaian dengan dirinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aznah Hamid New (@aznahamid)

Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid

Bahkan dia sudah lama minat dan berkecimpung dalam perniagaan terutamanya melibatkan karnival jualan yang turut disertai rakan-rakan artis dan teman seperjuangan.

Aznah Hamid dilaporkan mula karier lakonan seawall usia 12 tahun. Namanya menjadi sebutan ramai kebelakangan ini apabila kejayaan Aznah yang pernah bergandingan dengan hero lagenda Tamil iaitu Rajinikanth menerusi filem Priya pada tahun 1979 bertebaran di media sosial.

Khabarnya filem tersebut turut dibintangi aktres terkenal, Sri Dewi sebagai heroin.

IKLAN
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid
Jelita & Sihat Usia 60an, Aznah Hamid Enggan Kejar Populariti & Tak Malu Berniaga Asal Halal!
Kredit Instagram @aznahamid

Antara filem lakonan Aznah Hamid ialah Dia Ibuku, Penyamun Tarbus, Wira Angkasa dan Sembilu. Sheera Iskandar merupakan satu-satunya anak Aznah yang mengikut jejak langkah sebagai pelakon.

Sheera Iskandar makin bahagia sejak jadi ibu https://www.nona.my/pejam-celik-dah-2-tahun-sheera-iskandar-rai-anniversary-rumah-tangga-lebih-bermakna-kehadiran-anak/

Figura ini pernah mendirikan rumah tangga dengan Tengku Iskandar Putra Tengku Long Ahmad pada tahun 1981 ketika berusia 18 tahun namun berpisah selepas lima tahun hidup bersama.

IKLAN

Dia kemudian berkahwin dengan pelakon Sabree Fadzil pada 1988 namun akhirnya berpisah sekitar tahun 1993.