Cantik Permaisuri Sultanah Kelantan! Itu ungkapan yang terzahir di bibir setiap individu yang menatap foto Sultanah Kelantan, Nur Diana Petra Abdullah melalui perkongsian di Facebook Unit Media Pejabat Sultan Kelantan hari ini.

IKLAN

Kemunculan Pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah Curi Tumpuan!Menurut perkongsian tersebut, Sultanah Nur Diana Petra Abdullah berkenan menerima mengadap Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan (PKDK) yang diadakan di Istana Negeri Kubang Kerian, di sini hari ini.

Kemunculan Pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah Curi Tumpuan!

Unit Media Pejabat Sultan Kelantan dalam satu kenyataan berkata, baginda turut berkenan mengurniakan cenderamata kenangan kepada semua ahli rombongan.
Rombongan PKDK diketuai oleh Presiden Pertubuhan Kerabat D’Raja Kelantan, Yang Mulia Tengku Ramizan Tengku Abdul Aziz dan beberapa ahli pertubuhan yang lain.

Kemunculan Pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah Curi Tumpuan!
Hadir sama menyambut Sultanah Kelantan ialah Tengku Sri Kelana D’Raja Kelantan, Datuk Seri Raja Rezza Shah, Tengku Kaya Perkasa, Yang Mulia Datuk Dr. Tengku Mohamed Faziharudean Tengku Feissal dan pegawai-pegawai Istana Kelantan.

Menurut sumber, ia merupakan kemunculan pertama Permaisuri Nur Diana Petra di Istana Kelantan selepas diisytihar sebagai Sultanah Kelantan pada 2 Ogos lalu.
Pada 2 Ogos lalu, Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V berkenan mengisytihar Duli Yang Maha Mulia Sultanah Nur Diana Petra Abdullah, isteri baginda dengan gelaran Sultanah Kelantan. Pengisytiharan itu dibuat Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob di Istana Balai Besar.

IKLAN

Kemunculan Pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah Curi Tumpuan!
Sultanah Nur Diana kelihatan anggun menggayakan persalinan baju kurung moden bermotif batik rona peach serta lengkap berselendang. Solekan yang sederhana menyerlahkan lagi wajah Sultanah Nur Diana. Masih mengenakan pelitup muka, namun kejelitaan Permaisuri Nur Diana sememangnya tidak boleh disangkal lagi.

IKLAN

Kemunculan Pertama Sultanah Nur Diana Petra Abdullah Curi Tumpuan!

Rakyat Kelantan sememangnya amat menantikan kemunculan Sultanah Nur Diana di majlis-majlis negeri dan pastinya keayuan dan kelembutannya bakal menambat hari rakyat Kelantan.

Sumber & Gambar: Unit Media Pejabat Sultan Kelantan

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI