Kemampuan golongan wanita hari ini sememangnya tidak boleh dinafikan lagi tidak kira dalam bidang kerjaya tetap mahupun perniagaan yang diusahakan sendiri. Rata-rata kini ramai yang berjaya melakar kejayaan malah tidak kurang juga ada yang menjadi jutawan! Apa pun rezeki masing-masing.

Ketua Pegawai Eksekutif Rashwealth Group Sdn Bhd, Dato’ Razi’ie Mahmod tidak mengenal erti kalah demi menggapai kejayaan bukan sekadar buat dirinya malah demi syarikat yang kian berkembang.

IKLAN

Lebih membanggakan apabila sebuah syarikat besar diterajui oleh wanita muda berusia 34 tahun ini. Kematangan fikirannya melangkaui usia serta jauh di luar kotak dalam merencana hala tuju empayar perniagaan yang bertapak sejak tahun 2014.

Nak Maju & Berjaya Kena Sentiasa Rebut Peluang, Macam DATO’ RAZI’IE MAHMOD Yang Tak Kenal Erti Kalah!

LATAR BELAKANG

Dato’ Razi’ie mahmod memiliki pakej lengkap iaitu cantik dan bijak. Ibu dua anak ini pernah mengikuti pengajian dalam bidang farmasi di Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan pernah menjalani latihan di Hospital Kuala Lumpur sebelum meneruskan kerjaya di Gleneagles Intan Medical Centre Kuala Lumpur selama dua tahun.

Kemudian beliau meneruskan profesion di Institut Jantung Negara (IJN) Kuala Lumpur juga selama dua tahun. Setelah melihat masa depan yang lebih cerah Dato’ Razi’ie memilih untuk terlibat dalam industri jualan langsung secara sepenuh masa pada tahun 2008. Hasil usahanya beliau berjaya merangkul gelaran Highest Income Earner oleh syarikat jualan langsung yang beliau terlibat sebelum ini.

Nak Maju & Berjaya Kena Sentiasa Rebut Peluang, Macam DATO’ RAZI’IE MAHMOD Yang Tak Kenal Erti Kalah!

Enam tahun berada dalam industri jualan langsung akhirnya Dato’ Razi’ie mengambil keputusan untuk menubuhkan syarikat jualan langsung miliknya sendiri. Minat yang terlalu mendalam terhadap perniagaan di samping pengetahuan yang dimiliki dalam bidang farmasi menjadi panduan terhadap kajian serta pembangunan produknya (R&D).

Dato’ Razi’ie turut memiliki kilang memproses produk kesihatannya sendiri iaitu Rashwealth Biotech terletak di Kajang.

NIAT MAHU MEMBANTU

IKLAN

“Saya memilih perniagaan produk kesihatan kerana memiliki latar belakang dalam bidang farmasi selain ingin membantu golongan yang memerlukan. Menerajui sebuah syarikat bukanlah satu kerja mudah. Kadangkala saya juga melakukan kesilapan dalam membuat keputusan. Penting bagi saya untuk membuat keputusan yang tepat agar mendatangkan keuntungan kepada syarikat.

Nak Maju & Berjaya Kena Sentiasa Rebut Peluang, Macam DATO’ RAZI’IE MAHMOD Yang Tak Kenal Erti Kalah!

Nak Maju & Berjaya Kena Sentiasa Rebut Peluang, Macam DATO’ RAZI’IE MAHMOD Yang Tak Kenal Erti Kalah!

Setiap kesilapan dijadikan pengajaran seterusnya mencari pelan alternatif. Sikap mudah mengalah tiada langsung dalam kamus hidup saya. Apa pun yang berlaku perlu ada jalan penyelesaian. Selalunya jika ada sebarang masalah saya akan duduk berbincang bersama team.

IKLAN

Saya menjadikan Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Datuk Seri Vida sebagai sumber inspirasi. Ikon luar negara pula saya sangat mengagumi Jack Ma, beliau berjaya membina satu platform pasaran terbuka terbesar yang diguna pakai oleh seluruh dunia seperti Alibaba. Saya juga kini dalam proses melancarkan sebuah platform pasaran terbuka buat para usahawan kecil di Malaysia bagi memasarkan produk mereka dibawah nama ‘Senang Jual Beli App’,” ujar Dato’ Razi’ie.

IMPIAN

Target 10 tahun mendatang saya akan kurang bekerja kerana mahu memberikan komitmen terhadap keluarga. Saya mahu menikmati hasil usaha yang telah dilakukan sekarang. Saya juga mahu membina empayar perniagaan bukan hanya di Malaysia malah ke seluruh dunia. Sebab itulah saya mengasaskan Rashwealth Biotech kerana ia salah satu cabang untuk saya meneroka pasaran luar.

Saya juga berhasrat ingin menyertai bidang hartanah kerana ia sangat menguntungkan dalam jangka masa panjang. Kini saya juga telah mula membeli beberapa buah hartanah bagi pulangan pelaburan jangka masa panjang. AMY MOHD

 

Kredit Foto : Instagram Dato’ Razi’ie @raziiegee

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI