Bagi Nursyuhada, “Biasanya wanita takut untuk pakai baju kebaya, mungkin kerana ketat ikut bentuk badan dan hanya sesuai untuk mereka yang mempunyai bentuk fizikal kurus. Jadi kita cari potongan yang agak longgar dan kami jatuh hati dengan rekaan kebaya Riau. Biasanya setiap rekaan itu akan saya pakai dan cuba dahulu sebelum dikeluarkan untuk pelanggan. Nyata, potongan kebaya Riau boleh membuatkan penampilan nampak kurus walaupun longgar tidak terlalu ketat.

IKLAN

Untuk menghasilkan setiap busana Kebaya itu kami akan lakukan R&D terlebih dahulu untuk menghasilkan pelbagai rekaan kebaya. Antaranya Kebaya Riau Pahang adalah produk utama, Kebaya Mini, Kebaya Kota Baharu, Kebaya Solo, Kebaya Belah yang asalnya dari Negeri Johor dan sekarang kami terus olah rekaan kebaya menjadi lebih kontemporari moden.

Pelbagai pilihan kebaya moden telah diperkenalkan seperti jaket kebaya, Kebaya Dress, Street kebaya dengan gaya lebih kasual untuk dipakai harian. Harapan kami agar setiap lapisan umur tanpa mengira usia dan status akan mencintai koleksi Rumah Kebaya Bangsar. Must have item dalam gerobok seluruh wanita Malaysia,” jelas Nursyuhada yang kini masih lagi bertugas sebagai seorang jurutera.

NURSYUHADA & IR. ZUL IZWAN Bukti Pasangan Suami Isteri Mampu Bina Empayar Berjaya!

“Ya saya melaksanakan dua kerjaya dalam satu masa, berkhidmat sebagai seorang jurutera kerana sayang untuk meninggalkan pekerjaan tersebut. Pada masa yang sama, saya merupakan Founder of Syus Couture di Rumah Kebaya, Bangsar. Dunia rekaan fesyen menjadi cinta dan minat saya dari dahulu lagi, jika ada perasaan ini saya percaya kita tidak mempunyai masalah dalam mengatur perjalanan kerjaya kita dengan baik dan sempurna.

IKLAN

Lakukan apa yang kita suka dan minat, insyaAllah pasti dipermudahkan semuanya. Saya
akan pastikan lepas bekerja, saya akan terus ke butik dan kemudian pulang bersama anak anak. Hujung minggu pastinya masa saya untuk keluarga. Alhamdulillah, suami banyak memberi sokongan dalam menerajui perniagaan ini. Bagi saya, sekali kita sudah melangkah kita tidak akan menoleh lagi. Perlu punya kesabaran dan pengorbanan tinggi.”

IKLAN

Bagi Ir. Zul Izwan, “Untuk memantapkan lagi label Rumah Kebaya Bangsar, kami perlu jadi lebih agresif dari segi pemasaran. Selain dari Fasha Sandha sebagai muse utama, kami juga mendapat kerjasama baik bersama selebriti lain seperti Sharifah Sakinah, Dato’ Alha Alfa dan Zara Zya. Sekarang fokus kami juga untuk pelanggan VIP.

Paling penting dalam perniagaan ini perlu ada sistem teknikal yang terancang. Bukan sekadar hanya berbicara tentang fesyen tetapi kami memastikan inti pati perniagaan itu mempunyai
perancangan perniagaan di masa hadapan, perlu lebih berdisiplin di belakang takbir dengan target betul, sistem pembelian dan jualan yang betul. Kita perlu lebih realistik dalam perniagaan, faham market kita dengan kapasiti yang kita ada untuk kita menjana pendapatan dan memperoleh keuntungan.”

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI