Isteri kepada pelakon dan penyanyi Irwansyah, Zaskia Sungkar bukan suatu nama yang asing di Malaysia. Pelakon dan pereka fesyen ini mempunyai seorang adik yang juga merupakan pelakon terkenal di Indonesia, Shireen Sungkar.

Shireen Sungkar (kiri) dan Zaskia Sungkar (kanan)

Shireen Sungkar yang kini berusia 27 tahun kelihatan manis setelah mengenakan hijab yang patut syariah. Namun apa yang menarik perhatian setelah wajahnya kelihatan semakin berseri-seri dan semakin cantik.

IKLAN

Rupa-rupanya Shireen Sungkar kini menggunakan produk yang telah diusahakan oleh arwah Faziani Rohban iaitu Dnars. Kongsi Shireen Sungkar di laman media sosialnya, “Banyak sangat yang minta skin care routine aku.

Kenangan bersama arwah Faziani Rohban

Nah cek ya ini yang aku pakai setiap malam, aku pakai acne set kerena lebih sensitif dan beruntusannya alhamdulillah cepat hilang,” kongsi Shireen Sungkar.

Isteri kepada pelakon terkenal Indonesia, Teuku Wisnu juga turut berkongsi, “Cerita tentang skincare yang sesuai dengan kulit ialah @dnarsindonesia.

Dimulakan dengan facial soap yang buat muka tak kering dan boleh membuang kotoran. Kemudian diteruskan dengan pakai buble mask 2 kali sebulan buat wajah lebih cerah dan membantu menghilangkan bekas jerawat.

Setiap pagi pakai serum dan day cream yang SPF 45. Malam pula pakai night cream. Namun begitu sebelum memilih kenali dulu kulit wajahnya acne set ini bukan hanya untuk berjerawat tapi kulit sensitif juga boleh pakai,” kongsi Shireen Sungkar.

IKLAN

Walaupun bertudung labuh dan berstoking tetapi Shireen Sungkar juga seperti kakaknya Zaskia Sungkar yang sangat fashionable. Jika diteliti handbag yang digayakannya semuanya berjenama mewah.

IKLAN