Selepas kemenangan Hero Remaja 2020 berpihak kepada Ahmad Nadhir Ahmad Nasar pada bulan Julai lalu, kesemua dua belas orang finalis edisi tersebut telahpun mula mengorak langkah dalam industri seni, fesyen dan pelbagai bidang tempatan lain.

IKLAN

Ia membuktikan bahawa platform pencarian Hero Remaja merupakan platform terbaik untuk mencungkil potensi, personaliti, bakat dan kebolehan remaja lelaki dari seluruh Malaysia.

Berdasarkan respon pemain industri tempatan yang mendambakan lebih ramai anak-anak muda berbakat untuk ditonjolkan pada waktu ini, NU Ideaktiv menerusi Majalah Remaja kembali bersama penyiar rasmi, Astro Malaysia Holdings Berhad (Astro) membuka peluang uji bakat pencarian Hero Remaja bermula 7 Disember sehingga 20 Disember 2020.

Pencarian Hero Remaja Kembali Untuk 2021, Uji Bakat Diadakan Secara Atas Talian

Pencarian Hero Remaja Kembali Untuk 2021, Uji Bakat Diadakan Secara Atas Talian

Bagaimanapun, satu perkara baru yang diperkenalkan untuk uji bakat kali ini adalah penghantaran penyertaan peserta secara atas talian (online) bagi peringkat pertama. Ini seiring dengan norma baharu yang ditetapkan oleh pihak kerajaan pada musim pandemik COVID-19 yang masih berleluasa di seluruh negara.

Peserta perlu menghantarkan borang penyertaan secara online di link ini dengan mengisi butiran diri secara lanjut, memuat naik foto dan video pengenalan diri. Kesemua arahan buat para peserta ada dinyatakan dalam halaman borang penyertaan.

Setelah mengamati maklumat peserta yang memenuhi kriteria yang dicari oleh produksi Hero Remaja 2021 kali ini, peserta yang disenarai pendek akan melalui sesi uji bakat secara fizikal pula. Butiran mengenai uji bakat peringkat kedua ini akan dikongsikan kepada peserta setelah mereka terpilih.

IKLAN

Pengikut dan penonton pencarian Hero Remaja 2020 dapat menjangkakan pelbagai cabaran akan diberikan untuk mengasah kemampuan para finalis dari aspek berbeza. Skil sebagai seorang model, pelakon, pengacara, duta produk dan semangat keakraban di antara mereka diuji bagi mencari seorang juara yang layak menyandang gelaran tersebut.

Pencarian Hero Remaja 2021 bakal dipancarkan di saluran Astro Ria HD (saluran 104). Perkembangan terkini pencarian dan bakal para peserta boleh disaksikan melakui liputan menyeluruh di laman digital serta media sosial Majalah Remaja.

IKLAN

Untuk mengikuti info terbaru mengenai pencarian Hero Remaja 2021, kunjungi laman web www.remaja.my/hero, Facebook [majalahremaja], Instagram [majalahremaja], Twitter [majalahremajaMY] dan YouTube [majalahremajaOfficial].

#HeroRemaja

#HeroRemaja2021

#majalahremaja

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI