Menyelami fasa kehidupan Rosmawati Zainal atau lebih mesra di sapan Ummi Rose yang hidup bergelumang dengan ceritera penghuni remaja puteri Raudhatus Sakinah sangat menyentuh hati. Bergetar tangkai hati penulis saat melihat raut wajah setiap penghuni di sana. Tiada sifat ramah hanya tertunduk sambil jari memintal biku tudung yang tersarung. Mata semakin sarat tidak terbendung hingga tertumpah mengenang apa yang telah mereka lalui.

IKLAN

“Remaja Bawa Beg Berisi Bayi Baru Lahir Ke Sini,” Kongsi Ummi Rose Tentang Pusat Raudatus Sakinah

Jiwa murni wanita yang memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, Raudhatus Sakinah ini begitu luhur. Sanggup berkorban masa dan tenaga demi melihat nasib remaja terus terbela. “Ada banyak pengalaman yang sentiasa menjadi ingatan. Antaranya adalah menerima kehadiran seorang ibu dan anak remaja yang membawa sebuah bagasi yang berisi seorang bayi yang baru dilahirkan ke pejabat kami.

Ada ibu bapa yang sanggup berselindung membantu anak mereka menggugurkan kandungan pertama dan apabila mengandung kali kedua baru berusaha mendapatkan bantuan. Kemudian ada seorang bapa yang baru keluar Pusat Serenti datang menggoncang pagar rumah ini meminta cucunya. Akhirnya kami dapat tahu bahawa dia mempunyai niat untuk menjual cucunya demi mendapatkan dadah.

“Remaja Bawa Beg Berisi Bayi Baru Lahir Ke Sini,” Kongsi Ummi Rose Tentang Pusat Raudatus Sakinah

Di kalangan anak-anak kami ini ada juga yang pernah terlibat dengan ilmu hitam sehingga mereka merana sendirian. Pernah juga dalam dewan bersalin, anak kami yang begitu sukar untuk bersalin dan apabila kami putuskan untuk menelefon ibunya supaya dia dapat bercakap dan memohon keampunan dari ibunya, akhirnya dipermudahkan Allah untuk dia melahirkan. Subhanallah! Menambahkan keyakinan kami terhadap keizinan dan ketentuanNya,” ujar Ummi Rose.

Raudhatus Sakinah merupakan pusat bimbingan dan perlindungan remaja puteri yang berusaha membantu memulihkan remaja mangsa gejala sosial dan tersasar jauh daripada landasan agama. Dengan modul bimbingan yang komprehensif meliputi pendidikan rohani dan kemahiran fizikal, mereka dibantu meningkatkan keyakinan dan keupayaan diri agar menjadi individu yang menghayati Islam dalam kehidupan.

“Remaja Bawa Beg Berisi Bayi Baru Lahir Ke Sini,” Kongsi Ummi Rose Tentang Pusat Raudatus Sakinah

IKLAN

Sejak beroperasi sehingga kini, Raudhatus Sakinah telah membimbing lebih 1000 orang remaja puteri di tiga buah pusat perlindungan remaja yang beroperasi di Selangor, Pulau Pinang dan Melaka. 80 peratus daripada mereka telah berjaya menjadi individu yang berguna kepada keluarga dan masyarakat. Di samping itu, kami juga sedang giat melaksanakan program-program kesedaran tentang bahaya zina ke seluruh pelusuk Malaysia sebagai usaha pencegahan dan kesedaran demi memartabatkan maruah agama, remaja belia dan masyarakat.

Jom beramal sambil ketawa besar dan menjamu selera dengan persembahan Harith Iskander, Mark Adam, Nabil, Kumpulan Zero, Elly Mazlein serta penyanyi R&B terkemuka Dayang Nurfaizah di Showcase Amal Raikan Wanita.

Sebahagian kutipan jualan meja untuk acara ini akan disalurkan kepada pusat kebajikan wanita Raudatus Sakinah dan Rumah Kita. Tempah meja anda dengan kami sekarang, PLATINUM, GOLD dan SILVER sebelum penuh. Details harga seperti di bawah. Berminat sila PM sekarang!

IKLAN

“Remaja Bawa Beg Berisi Bayi Baru Lahir Ke Sini,” Kongsi Ummi Rose Tentang Pusat Raudatus Sakinah

Harga:

Platinum : RM4,499/per table
Gold: RM3,499/per table
Silver: RM2,499/per table
***********
Platinum: RM449.90/per head
Gold: RM349.90/per head
Silver: RM249.90/per head

Sebarang pertanyaan hubungi 019 675 3057 (secretariat)

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI