Itulah yang dinamakan, rezeki tak salah alamat! Itu janji Allah SWT kepada mereka yang rajin berusaha dan bijak menggunakan peluang demi memberi manfaat kepada masyarakat.

Berkongsi rezeki dengan menjual sambal, instafamous selebriti masakan yang juga Digital Creator ‘Dapur Lonely’ , Khairul Aming berjaya meraih jualan jutaan ringgit hanya dalam beberapa hari. Lebih membanggakan, dia kini berjaya membuka kilang kedua di Kelantan yang bakal beroperasi dalam masa terdekat.

IKLAN
Sambal ‘Terlaris’ KHAIRUL AMING Cecah Jualan RM14 Juta, Berjaya Buka Kilang Kedua Di Kelantan
Khairul Aming atau nama sebenarnya Khairul Amin Kamarulzaman.

Selama setahun setengah beroperasi, Khairul Aming atau nama sebenarnya Khairul Amin Kamarulzaman berjaya menempa kejayaan tersendiri. Contoh anak muda yang hebat!

Menerusi perkongsian di laman sosial rasminya iaitu akaun Instagram dan Twitter, dia telah menyuarakan kegembiraannya apabila berjaya meraih satu juta botol Sambal Nyet dengan jumlah jualan sebanyak RM14 juta. Hebatnya!

Sambal ‘Terlaris’ KHAIRUL AMING Cecah Jualan RM14 Juta, Berjaya Buka Kilang Kedua Di Kelantan

Selepas setahun setengah beroperasi, alhamdulillah hari ni jualan Sambal Nyet telah mencecah 1,000,000 botol dan menjadikan total sales sambal Rm 14 juta ringgit.

“Pada hari pertama kita jual Sambal Nyet, kita cuma dapat jual 200 botol sehari. Tetapi Alhamdulillah kita dapat jual 5,000 botol sambal sehari. Team kita juga dah berkembang daripada 8 orang, kini sudah naik ke 50 orang.

Sambal ‘Terlaris’ KHAIRUL AMING Cecah Jualan RM14 Juta, Berjaya Buka Kilang Kedua Di KelantanSelain itu, dia juga memaklumkan baru saja menambah kilang keduanya di Kelantan dan bakal beroperasi tidak lama lagi. Segalanya berjaya dicapai hanya dalam masa setahun setengah!

“Kita juga baru tambah kilang kedua seluas 22,000 sqft di Kelantan yang akan beroperasi tak lama lagi.”

IKLAN

Sambal ‘Terlaris’ KHAIRUL AMING Cecah Jualan RM14 Juta, Berjaya Buka Kilang Kedua Di KelantanKhairul Aming masih belum berkongsi kepada umum apakah produk kedua yang bakal dihasilkannnya itu..

“Kilang kedua ini akan jadi tempat untuk naikkan lagi produksi Sambal Nyet dan jadi tempat persediaan untuk produk kedua nanti,”

Sambal ‘Terlaris’ KHAIRUL AMING Cecah Jualan RM14 Juta, Berjaya Buka Kilang Kedua Di Kelantan
Bersama ibu tersayang.

Rata-rata para pengikutnya menyatakan kesyukuran atas pencapaian tersebut dan mendoakan agar Khairul Aming sentiasa dimurahkan rezeki.

“Alhamdulillah tahniah aming! Moga diberkati & dimurahkan rezeki selalu!! @denabahrin

IKLAN

“Tahniah bang. Moga murah rezeki selalu. @sukuriibrahim

“Alhamdulillah. Congratulations. @myazulkifli

Semoga Khairul Aming terus sukses dan terus memberi inspirasi dengan penghasilan video-video masakan yang santai dan bersahaja tetapi menghiburkan.

Begitu juga dengan perniagaan sambal ‘terlarisnya’ agar dikenali sebagai salah satu produk buatan Malaysia yang terunggul bukan hanya di dalam negara bahkan juga luar negara.

Kredit Foto: Instagram Khairul Aming

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI