Sebagai Muslim kita wajib percaya bahawa rezeki sudah diatur oleh Allah SWT. Cuma tinggal bagaimana cara seseorang itu menjemput rezeki dalam kehidupannya. Jangan hanya memandang kebendaan sahaja sebagai rezeki. Ini kerana kesihatan dan kebahagiaan juga tergolong dalam kurniaan rezeki. Dalam perkahwinan, salah satu pembawa rezeki buat suami ialah isteri yang solehah seterusnya membentuk keluarga yang sakinah mawadah warohmah.

IKLAN

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiNamun begitu, suami juga wajib bertanggungjawab buat keluarganya agar rezeki akan ikut terus mengalir tanpa henti. Berikut ciri-ciri seorang isteri pembawa rezeki.

TAHU BERSYUKUR

Mensyukuri rezeki pendapatan suami sama ada besar atau kecil. Bersyukur menjadi seorang ibu yang terbaik buat anak-anak. Kesimpulannya sentiasa bersabar dan bersyukur dengan apa yang diperolehi.

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiSUKA BERSEDEKAH

Apabila diberikan nafkah dia menggunakannya untuk bersedekah. Maka dengan izinNya, rezeki keluarga akan bertambah, boleh jadi rezeki itu diperolehi dari pendapatan suami atau dari orang lain.

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiSELALU MENDOAKAN SUAMI & KELUARGA

Selain berusaha bersungguh-sungguh, banyakkan berdoa kepada Allah SWT. Wanita yang selalu mendoakan suami dan keluarga, dengan izinNya doa itu akan dimakbulkan oleh Allah SWT.

IKLAN

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiMENYENANGKAN HATI SUAMI

Suaminya akan selalu mahu berada di rumah untuk bersama keluarga. Selain itu, pandai menjaga adab dan tingkah laku di hadapan suami seterusnya menunjukkan kesetiaan sehingga rezeki dapat mengalir kerana membahagiakan hati suami.

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiSUKA BERSILATURRAHIM

IKLAN

Menjaga hubungan dengan orang tua, saudara mara, keluarga suami, jiran tetangga dan rakan-rakan. Ini bukan saja membantu melancarkan rezeki suami bahkan keluarga.

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat SuamiSERING SOLAT DHUHA

Jika seorang isteri sering melakukan solat dhuha pada setiap hari, dengan izinNya dapat menjemput rezeki buat dirinya, suami serta keluarga.

Sering Bersedekah & Bersyukur Antara Ciri-Ciri Isteri Pembawa REZEKI Buat Suami