Pernahkah anda terfikir, kenapa orang lain yang membeli dan menggunakan produk penjagaan wajah yang sama… amat ketara hasilnya tapi tidak pada anda?

IKLAN

Ada pula produk yang nampak baik pada permulaan, tapi lama-kelamaan langsung tak menunjukkan sebarang peningkatan. Sebenarnya menurut Pengasas Honey Berry dari Thailand iaitu Tammy, terdapat cara yang efisien bagi menggandakan potensi krim wajah anda. Jom semak perkongsian beliau ini.

5 Cara Bijak Mesti Diamalkan

(a) Kekotoran ‘melemahkan’ kulit. Jadi pilih pembersih solekan yang baik
Hanya kulit yang bersih mampu menyerap segala khasiat dari produk penjagaan kulit anda. Dari luaran mungkin nampak bersih tapi sebenarnya masih ada sisa kotoran, sisa krim tabir suria, debu pencemaran atau solekan yang terperangkap di bawah kulit. Inilah penyebab kulit kusam.

Pembersih solekan merupakan keperluan setiap wanita. Gunakan jenis krim atau losen untuk kulit kering dan jenis air atau gel untuk kulit berminyak. Kalau salah pilih jenis ini, umpamanya kulit berminyak guna jenis losen, kulit boleh menjadi lebih berminyak dan seterusnya mencetuskan masalah jerawat pula.

Selepas membersih, cuci wajah sekali lagi dengan sabun wajah untuk memastikan kulit betul-betul bersih.

(b) Kalau krim macam tak berfungsi, cuba pakai masker
Kulit kita terdedah pada debu pencemaran, asap, haba kepanasan atau cahaya lampu neon. Belum lagi dicampur stres atau masalah hormon. Tahukah anda semua sebab-sebab ini akan mempercepatkan kerosakan kulit?

Jadi atasi dengan pemakaian masker. Atau gunakan produk Manuka Honey White Soap Mask yang dicampur dengan serbuk vitamin C atau tomato lenyek sebagai masker selama 2 minit. Cara ini dapat menjernihkan semula kulit wajah anda.

(c) Kulit kusam? Cuba sental kulit anda
Walaupun guna produk penjagaan kulit yang mahal dan ternama, kenapa wajah anda masih kurang serinya? Barangkali tiba masanya untuk skrub tiap seminggu sekali. Sekali lagi, gunakan produk Manuka Honey White Soap Mask dengan campuran timun kisar dan sental wajah anda.

IKLAN

Jangan kasari wajah dengan produk penyental kulit yang kuat. Anda hanya punya satu wajah dan jika rosak, anda perlu membayar harga yang mahal untuk merawatnya. Sental saja dengan lembut dengan cara yang selamat seperti ini.

Sia-Sia Sapu Krim Muka Kalau Kulit Masih Kotor. Amalkan 5 Cara Efisien Ini Agar Rejim Kecantikan Anda Berkesan
Kita hanya punya satu wajah. Jangan kasarinya

(d) Buat urutan wajah untuk serlahkan keserian
Urutan dapat mengembalikan keserian wajah tapi pastikan ia bebas dari suntikan botoks atau filler! Jika tidak, bahan suntikan akan merebak ke tempat lain.

Sebenarnya urutan boleh dibuat semasa mencuci wajah. Untuk mendapatkan kesan terbaik, gunakan sabun berkonsentrasi tinggi dan bukannya sabun biasa kerana ia boleh mengeringkan kulit jika digunakan lebih daripada seminit. Kulit juga akan kering dan mengelupas. Contoh sabun yang sesuai adalah Manuka Honey White Soap yang berfungsi seperti perawatan mesoterapi.

IKLAN

(e) Jangan lupa bersihkan berus mekap dan aksesorinya
Pernah bayangkan bahawa sebenarnya berus solekan, paf dan span yang digunakan untuk mekap itu penuh dengan bakteria tersembunyi? Sama seperti papan kekunci komputer, ia memang kotor! Jadi sentiasa bersihkan alat-alat ini supaya kulit bebas daripada masalah.

Anda boleh menggunakan sabun pembersih solekan seperti Manuka Honey White Soap Mask untuk membersihkannya. Lebih menjimatkan, bukan?

Sia-Sia Sapu Krim Muka Kalau Kulit Masih Kotor. Amalkan 5 Cara Efisien Ini Agar Rejim Kecantikan Anda Berkesan
Satu produk, banyak kegunaan. Boleh juga bersihkan berus, paf dan span solekan

Hakikatnya tidak ramai yang mempunyai masa atau rajin untuk mengikut setiap prosedur penjagaan wajah yang rumit. Kerana itu anda harus bijak memilih produk terbaik agar ia bekerja secara multifungsi dan boleh menjimatkan wang.

Kebaikan madu Manuka:

  • Kaya antioksidan
  • Mengandungi multi-vitamin premium yang meresap ke struktur kulit
  • Ekstrak pati pekat dan tulen

Infusi madu Manuka dari New Zealand dalam setiap produk Honey Berry membantu menyahaktifkan pembiakan bakteria punca jerawat, merawat inflamasi kulit akibatnya dan menjadikan wajah lebih halus, bebas akne dan lembut. Satu lagi pilihan versatil namun berpatutan harganya. Cubalah! Norzalina Mohd Alias

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI