Rezeki dapat ibu mertua yang baik, bukan semua menantu dapat rasa. Apatah lagi kalau dapat yang memahami dan menjadi tempat meluahkan perasaan. Seperti Puteri Sarah Liyana, selebriti cantik ini bertuah selalu dapat berdampingan dengan keluarga mertuanya termasuk ibu, Datin Patimah Ismail.

Isteri kepada penerbit terkemuka, Datuk Yusof Haslam ini merupakan ibu kepada Shamsul Yusof, Nurshamin Yusof dan Syafiq Yusof. Ketika kemelut rumah tangga membabitkan anaknya dan Puteri Sarah Liyana hangat diperkatakan, wanita kelahiran Gelugor, Pulau Pinang itu bertindak matang dengan tidak merumitkan keadaan.

IKLAN

Sering terlihat, Datin Patimah dan suami hadir menyatakan sokongan mereka kepada menantu, Puteri Sarah Liyana. Malah sempat juga melapangkan masa untuk makan tengah hari bersama-sama baru-baru ini…

“Lunch bersama menantu saya, isteri Shamsul Yusof, alhamdulillah.” Datin Patimah

Tak Campur Urusan Rumah Tangga Anak-Menantu, Ini Sifat Penyayang Ibu Shamsul Yusof Yang Ramai Kagumi!

Di ruangan komen, Puteri Sarah turut dilihat membalas muat naik tersebut meluahkan rasa sayang terhadap ibu mentuanya yang dipanggil Mama.

Perkongsian Datin Fatimah itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji hubungan baik Puteri Sarah dengan ibu mertua meskipun sedang berdepan kemelut rumah tangga.

Tak Campur Urusan Rumah Tangga Anak-Menantu, Ini Sifat Penyayang Ibu Shamsul Yusof Yang Ramai Kagumi!

 

Tak Campur Urusan Rumah Tangga Anak-Menantu, Ini Sifat Penyayang Ibu Shamsul Yusof Yang Ramai Kagumi!

Terdahulu, Puteri Sarah mengambil tindakan undang-undang terhadap orang ketiga yang mengganggu rumah tangga dan kehidupannya sejak 2019.

IKLAN

Berusia 37 tahun, Puteri Sarah yang dilahirkan di London, England mendirikan rumah tangga dengan Shamsul Yusof pada 8 Mac 2014. Pasangan ini dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam dan Sumayyah.

Meskipun tertekan dengan keadaan yang berlaku, beliau tetap fokus pada kerjaya serta perniagaan yang diusahakan.

“Alhamdulillah, selepas buat come back rezeki saya tak pernah putus. Dalam kesibukan saya itu, saya sempat curi masa untuk pergi ke gimnasium. Saya menyertai kelas kickboxing untuk kelihatan fit dan stamina.

Selain itu setiap hari Jumaat saya akan menyertai kelas usrah,” kongsi Puteri Sarah yang juga merupakan Pengasas Shara Cosmetics & Skincare.

IKLAN

Tak Campur Urusan Rumah Tangga Anak-Menantu, Ini Sifat Penyayang Ibu Shamsul Yusof Yang Ramai Kagumi!

 

REZEKI

Ibu bapa mertua merupakan orang yang berpengaruh besar dalam rumah tangga seseorang. Tanpa persefahaman, hubungan mertua dan menantu boleh terjejas contohnya jika mertua menuntut sesuatu di luar kemampuan atau memaksa menantu mengikut keinginannya.

Sebagai seorang menantu, kita selalu berdoa agar Tuhan menemukan dengan seorang lagi ibu yang boleh menjadi tempat bercerita, berkongsi rasa dan menumpang kasih seperti darah daging sendiri. Seorang wanita yang tidak membuat kita kekok dan menerima kita seadanya.

Didoakan semoga Puteri Sarah Liyana bertemu penyelesaian terbaik untuk kehidupan mereka seisi keluarga. Bertuah ada ibu mertua macam Datin Patimah, bukan semua orang dapat!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI