Kelembutan wajah YM Raja Datin Sri Johanna Adrina Raja Arshad cukup memukau. Terserlah muda remaja, tak sangka wanita berumur 43 tahun itu rupanya ibu kepada 4 orang anak!

Menteri Kewangan hebat berusia 46 tahun ini mendirikan rumah tangga dengan Raja Datin Sri Johanna, seorang kerabat diraja Selangor-Negeri Sembilan. Mereka dikurniakan empat orang cahaya mata bernama Tengku Zahra Jasmina, Tengku Zahira Eusnie, Tengku Zaeem Khalif dan Tengku Zayn Aqeel.

IKLAN

SEINDAH NAMANYA

Usia 43 Tahun, Ibu Anak 4 & Kerabat Selangor, Cantiknya Isteri Menteri Kewangan, YM Raja Johanna Adrina!
Foto: Instagram @jessarshad

Raja Datin Sri Johanna merupakan anakanda sulung Raja Tan Sri Dato’ Seri Arshad Raja Sir Tun Uda Alhaj, seorang ahli perniagaan terkemuka yang juga Pengerusi Maxis Communication serta bekas penuntut Harvard Business School.

Meskipun berasal daripada keturunan diraja Selangor dan dilimpahi kemewahan, tapi Raja Datin Sri Johanna amat menyenangi gaya hidup ringkas serta semula jadi. Inilah yang mendorong wanita tersebut menyertai usaha adiknya, Raja Jesrina Arshad dalam mempromosikan jenama gaya hidup kesihatan dan kesejahteraan hidup, Purely B.

Usia 43 Tahun, Ibu Anak 4 & Kerabat Selangor, Cantiknya Isteri Menteri Kewangan, YM Raja Johanna Adrina!
Adik-beradik jelita… Dari kiri Raja Jesrina Azlina, Raja Johanna Adrina dan Raja Jastina Adlina

Minat Raja Datin Sri Johanna terhadap remedi perubatan berasaskan herba, nutrisi dan bunga-bungaan menjadi asas penjagaan kecantikan serta kesihatan mereka sekeluarga.

Tidak hairanlah kenapa Tengku Zafrul sendiri sangat aktif bersukan. Sejak muda lagi mereka mengamalkan kehidupan sihat meliputi gaya hidup dan pemakanan seimbang, berkat minat wanita tersebut yang mencintai alam semula jadi.

Menerusi portal digital Purely B (klik sini), Raja Datin Sri Johanna berkongsi prinsipnya bahawa tubuh badan kita mampu menentang penyakit dan sembuh dengan sendiri.

Katanya, tubuh dan minda manusia saling berkait dan kesihatan emosi kita amat penting terhadap kesihatan fizikal.

Usia 43 Tahun, Ibu Anak 4 & Kerabat Selangor, Cantiknya Isteri Menteri Kewangan, YM Raja Johanna Adrina!

IKLAN

Bagi Raja Datin Sri Johanna, naturopati lebih dari sekadar kerjaya tapi minatnya. Setiap pengetahuan dimanfaatkan dalam gaya hidup seharian, maka tidak hairanlah wanita jelita ini hanya mengamalkan diet makanan organik, kerap bersenam dan memastikan untuk mendapat tidur secukupnya.

Mustahil bagi seorang ibu dengan anak kecil? Iya, tapi nasihat beliau berusahalah untuk beristirahat dengan baik. Itu saja caranya untuk tubuh menyembuhkan diri kita.

Paling menarik, Raja Datin Sri Johanna pernah melahirkan dua orang anak secara gentle birthing dengan bantuan obstetrician terlatih.

Gentle birth bermaksud teknik bersalin yang mudah, tenang dan selamat serta mengurangkan rasa sakit sebelum, semasa dan selepas proses melahirkan.

IKLAN

BERTAULIAH

Sebelum ini, Raja Datin Sri Johanna pernah menimba pengalaman kerja dalam industri Sumber Manusia. Beliau kemudian menyertai seminar Anthony Robbins, yang menjadi permulaan minatnya dalam ilmu naturopati.

Usia 43 Tahun, Ibu Anak 4 & Kerabat Selangor, Cantiknya Isteri Menteri Kewangan, YM Raja Johanna Adrina!
Foto: Instagram @tzafrul_aziz

Kini Johanna mempunyai kelulusan Bachelor of Health Science (Naturopathy) dari University of New England (Australia) dan Advanced Diplomas in Naturapathy, Western Herbal Medicine, Nutrition, and Homeopathy dari Australasian College of Natural Therapies di Sydney.

Biarpun sebelum ini Tengku Zafrul sibuk dengan kerjaya di sektor perbankan dan kini menggalas tanggungjawab terbesar negara iaitu mentadbir kewangan Malaysia, pasangan hebat ini masih gemar menghabiskan masa lapang mereka dengan keluarga dan anak-anak.

Mereka sama-sama mempunyai pandangan hidup yang menyeronokkan. Tengku Zafrul umpamanya sangat suka menikmati nasi lemak, minat menyanyi dan meminati siri popular, Game of Thrones.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI