Setiap kali melihat foto Ella bersama suami, alahai sweet sangat! Apatah lagi dengan sikap Ella yang manja semula jadi manakala suaminya pula seorang yang tenang membuatkan kita turut merasa aura kebahagiannya itu.

IKLAN

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Tahun ini usia perkahwinan Ella dan suami hampir mencecah 9 tahun. Pun begitu beza usia bukanlah halangan bagi pasangan ini untuk serasi bersama. Apa pun jodoh itu ketentuan Allah SWT. Rezeki masing-masing kerana semua berhak untuk merasa bahagia.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Living legend yang tersohor dengan trademark ‘Ella Rasa” serta popular dengan lagu antaranya Nuri dan Dua Insan Bercinta ini diijabkabulkan dengan Kapten Azhar Ghazali pada Julai 2012. Azhar merupakan seorang juruterbang di salah sebuah syarikat penerbangan terkenal. Sewaktu berkahwin Ella berusia 46 tahun manakala suaminya berusia 30an.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Ella atau nama sebenarnya Norzila Aminuddin yang kini berusia 55 tahun tidak melihat jarak usia sebagai satu halangan sebaliknya keserasian antara mereka. Ella juga kagum dengan kematangan suami yang sentiasa memahami dirinya sebagai seorang artis terkenal.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!USAHAWAN TANI BERJAYA
Selain mempunyai minat yang sama dalam muzik serta aktiviti kemanusiaan, mereka juga ini bergelar usahawan pertanian berjaya. Hebatnya!

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!

Tak sangka, di sebalik kelincahan Ella menyanyi di pentas rupa-rupanya juga telah bergelar usahawan cili yang berjaya. Ella dan suami mengusahakan tanaman fertigasi cili ini sejak 3 tahun lalu yang melibatkan tiga ladang berkeluasan 1.2 hektar. Benih cili yang dipilih pula pastinya yang berkualiti tinggi.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!

IKLAN

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!“Sebenarnya minat dalam bidang bisnes ni memang dah lama ada. Kebetulan pula saya gemar bercucuk tanam antaranya menanam cili.

Bermula dari situlah kami ambil keputusan untuk tukarkan minat itu menjadi satu perniagaan. Bukan saja mendatangkan keuntungan bahkan memberi inspirasi buat mereka yang berhasrat menceburkan diri dalam bidang pertanian.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Hasil tanaman cili kami pasarkan ke kedai-kedai runcit, restoran, pasaraya dan pertubuhan pemasaran hasil tani. Sekarang saya berpeluang memberi tumpuan secara serius terhadap bisnes.

IKLAN

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Saya harap lebih ramai lagi golongan muda melibatkan diri dalam bidang pertanian kerana ia menjanjikan masa depan yang baik dan jaminan simpanan keselamatan makanan untuk negara.

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Saya juga yakin dengan potensi perniagaan pertanian yang dapat menjana pendapatan lumayan jika dibuat dengan betul dan bersungguh-sungguh.

HIKMAH
Bagi saya, hikmah di sebalik COVID-19 ialah menyedarkan kita agar sentiasa bersyukur dan menghargai apa yang ada di sekeliling kita.”

Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Usia Bukan Halangan, 9 Tahun Sulam Bahagia RATU ROCK Ella & Suami Kekal Pasangan Sweet!Ella turut berkongsi dia bakal mengeluarkan beberapa rangkaian produk kesihatan pada tahun ini. Sumber kekuatan dan inspirasi Ella semestinya suami, ibu dan adik beradik. Selain itu, Ella turut menginspirasikan Neelofa, ratu squash negara Datuk Nicol Ann David serta Datuk Faridah Hanim (Ibu Hanim).

Kredit Foto: Instagram @ellaaminuddins @azzharzzs

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI