Filem Catatan Si Boy mencipta fenomena tersendiri baik di Indonesia mahupun Malaysia ketika ditayangkan pada tahun 1987. Meskipun sudah 36 tahun berlalu, filem tersebut masih menjadi sebutan sehinggakan ia dibuat edisi terbaharu berjudul Catatan Si Boy (2023) yang diarahkan oleh pengarah tersohor, Hanung Bramantyo. Filem Catatan Si Boy juga merupakan antara buah tangan yang melonjakkan nama Ayu Azhari di persada perfileman Indonesia.

IKLAN

Usia Kini Menginjak 54 Tahun, Pesona AYU AZHARI Tetap Menawan. Mengimbas Memori Filem CATATAN SI BOY!

Diam tak diam, Ayu Azhari kini telah menjengah usia 54 tahun. Selebriti yang dilahirkan pada 19 November 1968 ini sudah memiliki 6 orang anak dan melalui tiga perkahwinan. Meskipun sudah berusia 50-an, namun kejelitaan aktress ini masih dapat dilihat meskipun tidak mengenakan solekan yang tebal dalam kegiatan hariannya.

 

Usia Kini Menginjak 54 Tahun, Pesona AYU AZHARI Tetap Menawan. Mengimbas Memori Filem CATATAN SI BOY!

IKLAN

Kakak kepada Sarah Azhari ini  juga terlibat dalam dunia politik  dan aktif dalam  dunia hiburan. Salah satu film terbarunya, NOKTAH MERAH PERKAWINAN merupakan adaptasi dari sinetron tahun 1996. Ketika itu, Ayu Azhari memegang watak sebagai Ambarwati. Namun kini, Ayu Azhari memainkan watak Kartika.

Isteri kepada Mike Tramp ini juga amat mengutamakan keluarganya dan sering menghabiskan masa bersama anak-anak tersayang. Malah salah seorang anaknya, Isabel banyak mewarisi kecantikan Ayu Azhari yang mempunyai darah kacukan Pakistan dan India.

IKLAN

Usia Kini Menginjak 54 Tahun, Pesona AYU AZHARI Tetap Menawan. Mengimbas Memori Filem CATATAN SI BOY!Sekitar Ramadan lalu, Ayu Azhari pernah menghasilkan single berjudul  Marhaban Yaa Ramadhan yang turut menampilkan suaminya, Mike Tramp sebagai music arranger serta tiga orang anaknya,  Isabel Azhari, Lennon Azhari, dan Maryam Azhari berpadu suara dalam single tersebut.

Untuk rekod, Mike Tramp merupakan penyanyi berasal dari Denmark berkahwin dengan Ayu Azhari pada tahun 2004. Ayu Azhari dan Mike Tramp memiliki dua orang anak, Isabelle Tramp dan Lennon Tramp.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI