DATIN NINA SABRINA DATUK SERI ISMAIL SABRI

Pertama kali mengenali wanita cantik ini adalah ketika sesi fotografi kira-kira tujuh tahun lalu. Disifatkan seorang yang mudah mesra dan manja, Datin Nina Sabrina Datuk Seri Ismail Sabri cukup beruntung kerana selain dikurniakan rupa paras cantik, beliau juga mampu membuatkan sesiapa saja tertawan dengan pesona dirinya. Walau berstatus anak kepada menteri dan isteri pereka fesyen ternama negara, Datuk Jovian Mandagie namun Datin Nina bijak menyusun tutur kata dan cukup menyenangkan.

Sehingga ke hari ini pun keramahan anak Menteri Kanan Keselamatan ini sewaktu menjalani penggambaran Nona Edisi Platinum 3 Dekad pada tahun 2013 yang lalu masih segar di ingatan. Dalam kelembutan tingkah laku dan bicara, Datin Nina juga sebenarnya seorang wanita yang bercita-cita tinggi dan berjiwa penyayang. Bahagia melayari alam rumah tangga di samping Datuk Jovian, perkahwinan mereka lebih bermakna sejak kehadiran puteri sulung, Jeanelle Nika Mandagie.

IKLAN

Melalui temu bual bersama Datin Nina pada tahun 2013, jelas mencerminkan siapa dirinya yang sebenar.

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!
Keluarga Datin Nina

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!

Karakter anda?

Saya sangat sukakan kanak-kanak dan pernah menjadi sukarelawan untuk menjaga kanak-kanak ketika masih menuntut di University of Queensland, Australia. Rasa kagum terhadap perwatakan seorang puteri yang memiliki sikap penyayang dan cantik menyebabkan saya gemar berpenampilan anggun dan menawan persis seorang puteri.

Mantera fesyen?

Oh, I love colorful and pastel fancy things! Saya gemar mengenakan gaya feminin dengan memakai gaun berbanding pants. Dalam bergaya tidak perlu mengenakan banyak aksesori kerana bagi saya, less is more.

Aktiviti di waktu senggang?

Membaca, memasak dan saya suka ‘Google’ bermacam-macam benda untuk tahu sesuatu perkara itu dengan lebih lanjut. Resipi masakan saya tentunya masakan tradisional seperti ayam masak merah dan sambal belacan. Tambahan pula, Jovian sangat sukakan masakan tersebut.

Sumber inspirasi anda dalam dunia fesyen.

IKLAN

Saya kagum dengan personaliti Olivia Palermo dan Kate Middleton yang kelihatan sangat bergaya dan classy.

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!
Bersama anak tersayang

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri! Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!

Jenama kegemaran anda?

Untuk kasut, saya sukakan jenama Prada dan Salvatore Ferragamo. Bagi aksesori dan beg tangan pula, Chanel menjadi pilihan. Sementara busana, Jovian Mandagie.

Destinasi percutian idaman?

IKLAN

Beach! Apabila bercuti di pantai atau pulau, saya tidak perlu bermekap atau mengusung gajet-gajet canggih. Cukup menenangkan! Destinasi percutian pilihan saya tentunya
di Vanuatu Island, Bali, Phuket, Pulau Perhentian dan Pulau Tioman.

Individu paling anda kagumi?

Tentunya kedua ibu bapa saya. Saya begitu kagum dengan semangat papa terutama dalam urusan perniagaan. Beliau bijak menguruskan perniagaan dan komited dengan pekerjaan yang dilakukan. Sementara sikap rendah diri dan penyayang mama dalam mendidik kami adik-beradik dan menjaga keluarga menjadi contoh terbaik yang wajar diteladani.

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!
Kedua-dua ibu bapa Datin Nina

Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri! Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri! Walau Bergelar Anak Menteri & Isteri Designer, DATIN NINA Selesa Urus Bisnes Sendiri!

Tatkala ditanya impian beliau tujuh tahun lepas, Datin Nona berkata beliau berhasrat untuk mengusahakan salun kecantikan rambut yang dikhaskan untuk golongan wanita berhijab. Tidak hanya pekerja salun bahkan pelanggan juga terdiri daripada kaum wanita sahaja di samping menggunakan hanya produk organik yang mendapat pengiktirafan sijil halal.

Kini, selepas hampir tujuh berlalu.. kakak kepada penyanyi Dafi ini membuktikan impiannya bukan angan-angan kosong. Kerana berkat kerja keras dan sokongan padu keluarga, Datin Nina berjaya mengusahakan salun yang diimpikan iaitu Capello by Nina di empat lokasi strategik iaitu Shah Alam, Bangi, Ampang dan Johor. Bahkan, beliau juga merupakan pemilik pusat asuhan kanak-kanak, Peterana Kindergarten. Luar biasa semangat yang ada dalam diri isteri Datuk Jovian ini.

Menarik 8.8.2020 ini.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI