Siapa kata kalau anak ramai tak boleh kekal langsing macam anak dara. Datin Jaja Che Wan ini adalah wanita yang menyangkal pendapat tersebut. Baharu sahaja melahirkan anak yang ke-6,  Muhammad Al Fateh, September lalu tetapi Datin Jaja kekal langsing dan cantik bergaya.

IKLAN

“Jika diizinkan Allah SWT saya mahu mendapat seorang anak lagi dan kalau boleh kali ini saya mahu anak lelaki untuk menjadi kawan kepada Fareez,” kata-kata Datin Jaja ketika ditemu bual dahulu. Nyata doa wanita cantik ini dikabulkan oleh Allah SWT.

Walau Sudah Anak 6, Datin Jaja Kekal Langsing Persis Anak Dara Berkat Amalan Berpantang

Memiliki anugerah bertubuh tinggi membuatkan penampilan Datin Jaja pasti mencuri tumpuan di setiap majlis yang dihadirinya. Sudah lah berwajah cantik sikap ramah-tamahnya menambat hati sesiapa sahaja yang mendampinginya malah tidak lokek berkongsi rahsia kecantikannya. Pasti ramai wanita yang mencemburui adik kepada selebriti Rozita Che Wan ini.

Datin Jaja atau nama sebenarnya Rohaiza Che Wan pasti menjadi idola setiap wanita berkongsi, “Sebenarnya saya tidak mempunyai rahsia kecantikan yang khusus. Namun, apa yang boleh saya kongsi adalah amalan ketika berpantang selepas melahirkan anak.

Walau Sudah Anak 6, Datin Jaja Kekal Langsing Persis Anak Dara Berkat Amalan Berpantang

Saya jenis seorang yang kuat berpantang selepas melahirkan anak. Lebih-lebih lagi apabila jarak umur anak-anak saya sangat rapat. Oleh itu penjagaan amalan berpantang sangat penting.

IKLAN

Saya mahu kelihatan cantik dan bertenaga seperti mak. Saya patuh semua pantang larang yang mak ajar ketika berpantang. Pemakanan sangat penting ketika berpantang, saya cuma amalkan makan nasi panas dan halba serta ulam.

Walau Sudah Anak 6, Datin Jaja Kekal Langsing Persis Anak Dara Berkat Amalan Berpantang

IKLAN

Di samping itu saya juga banyak makan pegaga untuk memperbanyakkan aliran susu sebab saya menyusukan anak secara eksklusif selama dua tahun. Mungkin menyusukan anak ini merupakan ‘perancang keluarga’ saya sementelah saya tidak mengamalkan apa-apa jenis perancang keluarga.

Jika ada yang bertanya bagaimana saya menguruskan masa dengan mempunyai anak-anak yang masih kecil, bagi saya tiada sebarang cabaran. Ini kerana apabila umur mereka rapat rutin harian saya tidak berubah. Sejak melahirkan anak pertama sehingga anak kelima saya sudah terbiasa untuk bangun malam menyusukan anak atau menukar lampin mereka.

Walau Sudah Anak 6, Datin Jaja Kekal Langsing Persis Anak Dara Berkat Amalan Berpantang

Bagi saya cabaran datang apabila kita sudah lama tidak mempunyai anak kecil dan sudah terbiasa tidak bangun malam untuk menyusukan anak tetapi tiba-tiba mempunyai anak baru lahir. Ketika itu rutin harian sudah lari dan pasti menimbulkan masalah,” tutur ibu kepada Nur Fa’iqah Faiza Muhammad Faizal, 9 tahun, Nur Fa’izah Faiza Muhammad Faizal, 7 tahun, Muhammad Fareez Faiza Muhammad Faizal, 5 tahun, Nur Fareeqah Faiza Muhammad Faizal, 4 tahun, Nur Fareeda Faiza Muhammad Faizal 2 tahun, Muhammad Al Fateh Muhammad Faizal ini.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI