• 3.6K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    3.6K
    Shares

Pasangan selebriti Jep Sepahtu bersama isterinya, Sari Yanti telah terpilih memenangi kategori Couple MeleTOP di Anugerah MeleTOP Era 2018 (AME 2018) yang berlangsung secara langsung di Axiata Arena, Bukit Jalil Ahad lalu. Tahniah diucapkan atas kejayaan pasangan selebriti ini.

Sari yang ditemui di Majlis Perasmian Pembukaan Mom’s House cawangan Bangi Gateway baru-baru ini kelihatan sedikit penat kerana sudah sarat mengandung. “Saya memang sedang sarat sekarang sementelah due date saya tidak lama lagi sekitar awal bulan Mei nanti. saya berharap saya boleh bersalin secara normal kerana kedua-dua anak saya sebelum ini juga bersalin secara normal,” bicara Sari penuh sopan.

Rupa-rupanya Sari pernah keguguran sebelum ini lantaran mengandung luar rahim. “Ketika baharu kahwin dahulu saya terpaksa dimasukkan ke hospital sebab kandungan luar rahim atau ectopic. Waktu ini kira macam Sari bunting pelamin. Sari turun darah hari-hari dan asyik masuk hospital sebab turun darah. Doktor suspek Sari mengandung luar rahim dah ketika itu.

Kandungan tu kecil lagi tapi sebab dia membesar dalam tiub fallopian sehingga menyebabkan tiub fallopian tu pecah. Saya terpaksa menjalani pembedahan untuk membuang tiub fallopian. Kandungan pun kecil lagi ketika itu dan keadaan kesihatan tidak begitu mengizinkan. Saya berpantang macam biasa sebab operate.

Alhamdulillah saya ingatkan susuh nak pregannat after that sebab tiub fallopian tinggal satu sahaja. Tapi bila immediately pregnant after that. Syukur sangat-sangat kerana Allah SWT nak bagi juga rezeki kepada kami suami isteri.

Bagi saya mungkin tiada apa sangat sebab sudah mempunyai dua orang anak. Tetapi bagi Jep pula, ini merupakan anak pertama dia, mengandung luar rahim pula. Dia mesti excited dan mengharap. Jangan cakap dia, Sari sendiri pun mengharap pada kandungan kali ini,” tutur Sari Yanti yang kini sudah berusia 34 tahun.

Menurut Sari selama 8 tahun jarak perbezaan kandungan menguji kemampuan fizikalnya. “Waktu pregnant dahulu saya muda dan lebih bertenaga. Sekarang saya mudah rasa penat. Kalau masak pun dah penat. Saya terasa tua sangat. Dulu tak ada rasa mengah sekarang bercakap pun dah mengah. Badan tak strong as before. Namun, Jep banyak tolong sepanjang proses kehamilan. Dia lagi banyak mengidam dari saya. Nak makan itu dan teringin makan ini. Macam dia pulak yang pregnant,” akhiri Sari sambil tertawa.

Jangan Lupa Komen

KORPORAT     POLISI DATA PERIBADI    PENAFIAN   •   LANGGANAN      PENGIKLANAN      KERJAYA       HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Dikendali Oleh Astro Group

error: