Mempunyai isteri yang cantik dan solehah sememangnya menjadi idaman lelaki. Namun penampilan kadang-kadang boleh mengelirukan, yang mana wanita yang solehah atau tidak.

IKLAN

Sebenarnya ada beberapa ciri wanita solehah yang boleh dilihat dari wajahnya. Selain kelakuan, wajah juga boleh menggambarkan kebaikan dan kelembutan hati seseorang.

(a) Sering menundukkan pandangan

Wanita solehah lebih selesa menundukkan pandangan matanya ketika bercakap dengan lelaki. Matanya terjaga, tak liar atau melilau melihat perkara-perkara lain.

(b) Selalu tersenyum

Wanita yang cantik memang memiliki senyuman yang manis. Cuma wanita yang solehah, dia memiliki senyuman yang boleh menggetarkan dan menenangkan hati. Senyuman itu akan membuat orang tertanya-tanya seperti ada sesuatu di balik senyuman itu.

(c) Tidak mekap berlebihan

IKLAN

Memakai mekap dengan sederhana. Tidak terikut-ikut dengan trend semasa dan berhias ringkas apabila keluar rumah.

(d) Mata yang berkilau

IKLAN

Bukan sebab pakai kanta lekap, tapi sebab wanita yang baik itu cenderung memiliki mata yang indah berkilau. Bertuahnya kalau anda dapat melihat kilauan di mata wanita solehah.

(e) Berkulit cerah

Cerah yang dimaksudkan bukanlah kerana produk kecantikan, mekap atau suntikan tertentu tapi cerah yang muncul secara alami. Mungkin kerana kebaikan hatinya mampu meresap ke wajah hingga terlihat oleh orang lain.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI