Setiap pasangan mengidamkan hubungan kekal hingga ke akhir hayat. Oleh sebab itulah, tolenrasi dan saling memahami perlu ada dalam diri setiap pasangan agar rasa cinta itu sentiasa ada. Pasangan perlu pelajari dan fahami diri pasangan terlebih dahulu dalam memastikan hubungan sentiasa terjaga.

9 Tip Berkesan Kekalkan Rasa Cinta Antara Pasangan Hingga Akhir Hayat!

IKLAN

Namun, pergaduhan sering terjadi dalam hubungan. Mungkin ia dianggap biasa tetapi jika ia terus dibiarkan, ia bole merosakkan rumah tangga sekaligus menyebabkan penceraian. Jom Pengantin kongsikan tip untuk mengekalkan rasa cinta antara pasangan hingga ke akhir hayat! Resepinya cukup mudah seperti berikut!

1. JADI PENDENGAR SETIA

Setiap kali sebelum tidur, apabila pasangan bercerita kisah di tempat kerja, cubalah dengar walaupun anda tidak faham apa yang cuba suami ceritakan. cuba selami isi hatinya dan cuba fahami apa yang dia ceritakan. Mungkin itu boleh meredakan masalahnya.

2. KOMUNIKASI

Apabila bercakap, jagalah pertuturan anda. Ada kala pertuturan anda biasa sahaja namun nada suara tinggi perlu dielakkan – Jaga percakapan jangan sampai menyinggung perasaan pasangan.

3. BERKONGSI PENGALAMAN

Ia bermaksud dengan menjadikan sebahagian perjalanan hidup pasangan sebagai pengalaman anda juga. Misalnya, mengenali rakan-rakan pasangan anda. Sesekali anda boleh melepak bersama rakan suami atau isteri sambil minum kopi. Hal ini dapat membantu anda untuk mengenali pasangan dengan lebih baik.

4. MEMAHAMI ANTARA SATU SAMA LAIN

Anda perlu faham apa yang disukai dan tidak disukai oleh pasangan. Jika anda tidak suka sekalipun, usah menghalang dia melakukan hobi itu. Cuba faham minatnya dan dia pasti cuba fahami minat anda.

IKLAN

5. JAGA HUBUNGAN INTIM

Bukan hanya untuk pasangan muda, pasangan berusia 40-an ke atas juga perlu mengambil barat akan hal ini. hubungan ini penting, kerana ia dapat meningkat ketenangan dan menaikkan perasaan cinta kepada pasangan masing-masing. – Apa yang penting ialah, anda perlu terus semai rasa cinta untuk mengekalkan keharmonian rumahtangga hingga akhir hayat.

6. MEMBERI HADIAH

Ada pasangan yang tidak kisah mendapat hadiah atau tidak. Namun jika anda mendapat pasangan yang sudah biasa diberi hadiah tatkala tiba tarikh bermakna seperti itu, maka anda haruslah ambil berat perkara ini. Rasulullah juga menyatakan memberi hadiah kepada orang lain dapat menambah kasih sayang.

IKLAN

7. LAYANAN MESRA

Jangan serabutkan kepala pasangan anda dengan rumah bersepah, pinggan tidak dicuci atau rumput panjang dihalaman. Suami perlulah memberi kejutan dengan membantu isteri dalam menguruskan hal rumah. Luangkan masa hujung minggu mengemas rumah bersama-sama.

8. MEMUJI

Tidak semestinya diluahkan, cukup dengan hanya ciuman atau bahasa tubuh anda. Cuba tunjukkan tanda ‘bagus’ ketika isteri memakai pakaian baru. – Elakkan mengutuk tetapi lebihkan memuji isteri anda.

9. JAGA PENAMPILAN

Kepada suami isteri, jaga penampilan anda tidak hanya ketika mahu keluar rumah, dirumah juga sama. Supaya pasangan anda tidak jemu memandang.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI