Kebelakangan ini, di media sosial bertebaran kisah isteri dimadukan, diceraikan dan ada yang tidak mendapat hak atau nafkah yang selayaknya dari suami, hingga ada yang terpaksa menagih untuk meneruskan keberlangsungan hidup.

Menerusi sebuah program bual bicara, aktess terkemuka Indonesia, Dewi Sandra memaklumkan, sebagai seorang isteri, dia akan terus menunaikan tanggungjawabnya terhadap suami dalam apa juga keadaan sekali pun dan menyerahkan soal hak kepada Allah SWT.

IKLAN

Isteri Yang Merasa Teraniaya, Boleh Serahkan Soal HAK Di Tangan Allah

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim)

“Seorang suami punyai hak dan kewajipan. Begitu juga dengan isteri. Kita harus memainkan peranan tersebut.

“Pada saya, sebagai seorang isteri, saya tidak boleh menuntut hak saya kerana saya harus memberikan kewajiban saya. Hak yang sepatutnya saya dapat, saya tidak mengharapkan daripada suami tapi daripada Allah.

“Misalnya, sebagai seorang suami, mereka punyai kewajiban untuk memberikan kita wang belanja tetapi suami tidak berbuat sedemikian. Adakah boleh untuk kita tidak menunaikan kewajipan? Tak boleh sebegitu,” katanya.

Berhentilah Berharap Kepada Manusia, Bergantunglah Pada Maha Pencipta!

Dewi Sandra Wanita Hebat! Cara ‘Pemikiranya’ Buka Mata Ramai, Para Isteri Harus Sandarkan ‘Hak’ Kepada.. Dewi Sandra Wanita Hebat! Cara ‘Pemikiranya’ Buka Mata Ramai, Para Isteri Harus Sandarkan ‘Hak’ Kepada..

Tambah Dewi lagi, dia menyeru kepada semua pihak untuk berhenti berharap kepada manusia sebaliknya meletakkan sepenuh kepercayaan kepada Allah SWT.

“Tugas isteri adalah untuk terus menunaikan kewajiban seperti melayan suami dan sebagainya. Tentang hak untuk meminta wang belanja, kita minta pada Allah.

“Mungkin wang datang bukan daripada suami tapi Allah tetap akan tunaikan hak kita. Jadi, jangan berharap sama manusia tentang hak. Tugas kita adalah untuk menunaikan kewajiban.

“Prinsip ini telah saya terapkan dari awal. Ini bukan cara Agus dan bukan cara saya tapi kita pakai cara Allah,” ujarnya lagi.

IKLAN

Cara Berfikir Dewi Sandra Raih Perhatian Warganet!

Dewi Sandra Wanita Hebat! Cara ‘Pemikiranya’ Buka Mata Ramai, Para Isteri Harus Sandarkan ‘Hak’ Kepada.. Dewi Sandra Wanita Hebat! Cara ‘Pemikiranya’ Buka Mata Ramai, Para Isteri Harus Sandarkan ‘Hak’ Kepada.. Dewi Sandra Wanita Hebat! Cara ‘Pemikiranya’ Buka Mata Ramai, Para Isteri Harus Sandarkan ‘Hak’ Kepada..

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut menyatakan pandangan yang sama selain turut berharap agar soal hak dan kewajipan ini tidak dipandang enteng buat pasangan suami isteri.

“Betul tu. Kalau tak melakukan kewajiban, itu dosa pada Allah. Jangan pandang enteng.

IKLAN

“Setelah berusaha tapi tidak memihak kepda kita? Reda dan serahkan kepada Allah untuk uruskan. InsyaAllah Allah sebaik-baik perancang. Jalani kehidupan dan lakukan kewajiban.

“MasyaAllah, bagus penerangan dan penerapan yang dipraktikkan oleh Dewi.

“MasyaAllah, banyak kali ulang dengar. Kadang kita berharap. Rupanya tugas kita adalah untuk menunaikan kewajiban. Hal itu datang dari Allah. Bila Allah berkehendak mesti dapat apa yang kita mahukan,” antara komen-komen netizen di Instagram.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Media Hiburan

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

Sumber: Instagram Dewi Sandra

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI