NORA DANISH

Allahu, tumpang gembira dengan kejayaan Nora Danish yang telah selesai khatam Al-Quran semalam. Sesungguhnya perancangan Allah adalah yang terbaik. Di sebalik pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) susulan wabak Covid-19 yang berlaku dalam bulan Ramadan, nyata memberi seribu satu hikmah buat selebriti cantik ini. Kata Nora, sejak PKP dia mempunyai masa untuk fokus beribadah dan mendekatkan diri dengan Yang Maha Esa. Alhamdulillah.

IKLAN

Menerusi video mengaji Al-Quran yang dikongsikan Nora, ramai yang meluahkan rasa sebak dan tersentuh mendengar bacaan isteri Nedim Nazri Aziz ini. Seolah-olah mereka juga dapat turut merasai betapa gembira dan bersyukur Nora dengan ‘kejayaan’ istimewa tersebut. Ditambah pula, impian peribadi Nora ini dimakbulkan Allah SWT pada 9 malam terakhir Ramadan dan lebih istimewa, kejayaan ini khas diabadikan buat arwah ayah tersayang. Pastinya ia mencetuskan inspirasi kepada hampir 7 juta peminat Nora di Instagram.

‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan!

View this post on Instagram

Ya Allah , Syukur Alhamdullilah. Mengalir air mata kegembiraan. Mcm tak percaya dapat Khatam pada 9 malam terakhir Ramadhan 😢 SubhanAllah. Allah Maha Mengetahui. Khatam Quran ini Nora ingin sedekahkan Pada Arwah Papa. Semoga rohnya dicucuri rahmat, dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Ampunilah dosa dosa nya Ya Allah. Sesungguhnya Engkau lah Maha Mengasihani , Maha Penyayang Dan Maha Pengampun 🙏🏼 Terima lah ya Allah bacaan hamba Mu yg tidak sempurna ini 😢SesungguhNya Allah Maha Penerima. InsyaAllah Nora akan Khatam pula bersama ustazah / ustaz pabila semua dah ok. Nampak mudah Khatam ni bagi sesetengah orang , tetapi tidak bagi Nora. Dengan jadual Nora Yg padat, niat Nak Khatam bertahun tahun tersekat. Sampailah masa MCO tergerak hati Nak cari balik @pu_hafiz ada hadiahkan digital pen Al-Quran untuk Rayqal , so nak ajar Rayqal mengaji sebab MCO kan , takut lama berhenti mengaji dia lupa. Jadi nya , saya pula berminat dengan pen digital itu , Jadi saya pula start mengaji 😍 Aturan Allah 💜 Dan ditambahkan pula , bila lihat Instagram @elizadsharifuddin dah Khatam during MCO , lagi berkobar jiwa raga ini. Thank u babe, 😘 u pendorong semangat I. Harap post nora ini , akan pula membuka niat pada mereka Yg lain. InsyaAllah. Sama sama kita share benda yang baik. Pada mula nya. Satu muka surat nak habiskan rasa susahhhhh nyaaaa. Lama lama 5 muka surat, jadi 10 , jadi 20 , jadi 30 dan seterusnya sampai mencecah 150 muka surat satu hari. Sampai Rasa tak sabar Nak bgn tido n start mengaji. MasyaAllah. Berkat Doa lepas solat bersungguh2 sampai menangis minta Allah berikan jalan mudah untuk mengaji. Nak sangat hadiah pada arwah papa dalam bulan penuh keberkatan ini. Allah Maha Mendengar. Terima kasih kepada PU Hafiz untuk Quran digital pen ini. Juga Terima kasih pada followers Yg Mendoakan Setiap kali nora share perjalanan Khatam ini. Dan perjalanan Khatam ini tidak akan sempurna tanpa Doa Suami & Ibu tercinta💜 Terima kasih , love u both. Suami Yg byk bersabar mendengar suara sumbang Setiap hari 🤦🏼‍♀️😬 Ada hikmah MCO ini Bagi saya. Boleh focus 110 percent. Kalau tidak ada je dugaan. Next , terjemahan 🥰

A post shared by Mrs Nedim (@noradanish) on

Lengkap bertelekung putih dan memegang kitab suci Al-Quran, Nora dalam nada sebak berkongsi kegembiraan. “Ya Allah, syukur alhamdullilah. Mengalir air mata kegembiraan. Macam tak percaya dapat khatam pada 9 malam terakhir Ramadan. SubhanAllah. Allah Maha Mengetahui. Khatam Quran ini Nora ingin sedekahkan pada arwah Papa. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Ampunilah dosa-dosanya Ya Allah. Sesungguhnya Engkau lah Maha Mengasihani, Maha Penyayang Dan Maha Pengampun. Terimalah ya Allah bacaan hamba Mu yang tidak sempurna ini.

Sesungguhnya Allah Maha Penerima. InsyaAllah Nora akan khatam pula bersama ustazah/ustaz pabila semua dah ok. Nampak mudah khatam ni bagi sesetengah orang, tetapi tidak bagi Nora. Dengan jadual Nora yang padat, niat nak khatam bertahun-tahun tersekat. Sampailah masa MCO tergerak hati nak cari balik PU Hafiz ada hadiahkan digital pen Al-Quran untuk Rayqal, so nak ajar Rayqal mengaji sebab MCO kan, takut lama berhenti mengaji dia lupa.

‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan!

Jadinya, saya pula berminat dengan pen digital itu dan saya pula start mengaji. Aturan Allah. Dan ditambahkan pula bila lihat Instagram Elizad Sharifuddin dah khatam during MCO, lagi berkobar jiwa raga ini. Thank you babe, you pendorong semangat I. Harap post nora ini, akan pula membuka niat pada mereka yang lain. InsyaAllah. Sama-sama kita share benda yang baik.”

IKLAN

Manisnya hidayah Allah. Dalam sekelip mata sahaja Dia mampu ‘menjentik’ hati manusia untuk kembali mengingatiNya dan berbuat kebaikan. Menceritakan perjalanan awal mengaji, Nora menjelaskan, “Pada mulanya satu muka surat nak habiskan rasa susahnya. Lama-lama 5 muka surat, jadi 10, jadi 20, jadi 30 dan seterusnya sampai mencecah 150 muka surat satu hari.

Sampai rasa tak sabar nak bangun tido dan start mengaji. MasyaAllah. Berkat doa lepas solat bersungguh-sungguh sampai menangis minta Allah berikan jalan mudah untuk mengaji. Nak sangat hadiah pada arwah papa dalam bulan penuh keberkatan ini. Allah Maha Mendengar.

‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan!
Nora di samping ibu tersayang & adik-beradik

‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan! ‘Hadiah’ Buat Arwah Papa, NORA DANISH Sebak Khatam Pada 9 Malam Terakhir Ramadan!

IKLAN

Terima kasih kepada PU Hafiz untuk Quran digital pen ini. Juga Terima kasih pada followers yang mendoakan setiap kali Nora share perjalanan khatam ini. Dan perjalanan khatam ini tidak akan sempurna tanpa doa suami & ibu tercinta. Terima kasih, love you both. Suami yang banyak bersabar mendengar suara sumbang setiap hari. Ada hikmah MCO ini bagi saya. Boleh focus 110 percent. Kalau tidak ada je dugaan. Next, terjemahan.”

Selain Nora, Nona percaya ramai lagi selebriti dan masyarakat di luar sana yang mengambil peluang PKP ini untuk mendalami ‘isi’ kitab suci Al-Quran. Semoga kita sebagai umat Islam terus mencintai dan membudayakan amalan membaca Al-Quran setiap hari.

 

 

Kredit: Instagram Nora Danish

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI