Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali sememangnya lambang wanita inspirasi bagi seluruh rakyat Malaysia. Ke mana sahaja Tun Dr Mahathir Mohamad pergi menghadiri majlis atau jemputan rasmi… pasti di situ jugalah kelibatnya setia menemani suami di sisi. Sambil berjalan seiringan dan berpegangan tangan, setiap mata yang memandang turut ‘tercuit’ rasa betapa romantisnya pasangan ini.

IKLAN

Hadir dalam majlis ‘My Voice My Nation Malaysia 2019’ di Axiata Arena malam tadi, pemimpin kesayangan Malaysia ini sekali lagi menjadi contoh suami isteri inspirasi kepada setiap pasangan yang berkahwin.

“Hidup Saya Bertambah Baik Setiap Hari,” TUN M Luah Bahagia Hidup 63 Tahun Bersama TUN SITI HASMAH!
Kredit: Instagram Dr Mahathir Mohamad

“Hidup Saya Bertambah Baik Setiap Hari,” TUN M Luah Bahagia Hidup 63 Tahun Bersama TUN SITI HASMAH!

Mana tidaknya, di saat bahtera perkahwinan hampir meniti usia 7 dekad… kemesraan Tun Mahathir dan Tun Siti Hasmah tetap mekar hingga ke hari ini.

Berkongsi kisah kehidupannya bersama isteri tercinta, Tun Mahathir yang dilantik menjadi Perdana Menteri buat kali kedua sama sekali menzahirkan rasa bertuah kerana berjaya mengharungi alam perkahwinan tidak kira dalam keadaan susah mahupun senang.

IKLAN

“Hidup Saya Bertambah Baik Setiap Hari,” TUN M Luah Bahagia Hidup 63 Tahun Bersama TUN SITI HASMAH! “Hidup Saya Bertambah Baik Setiap Hari,” TUN M Luah Bahagia Hidup 63 Tahun Bersama TUN SITI HASMAH!“Hidup saya bertambah baik setiap hari dengan perkahwinan selama 63 tahun Hasmah (Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali). Saya tidak pasti bagaimana beliau melakukannya selama ini tapi beliau berjaya menunaikannya.

Kata orang di sebalik lelaki yang berjaya pasti ada wanita. Saya tidak pasti saya termasuk dalam golongan itu atau tidak kerana sampai hari ini saya masih bekerja dan dinilai pada setiap masa.”

IKLAN

Pasangan romantis ini mendirikan rumah tangga pada 4 Ogos 1956 dan hasil perkongsian hidup Tun M dan Tun Siti Hasmah dikurniakan tujuh anak iaitu tiga perempuan dan empat lelaki. Mereka ialah Marina, Mirzan, Melinda, Mokhzani, Mukhriz, Maizura dan Mazhar.

 

Sumber: Harian Metro

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI