Oh, cemburunya tengok kulit wajah sihat bermaya milik Pengasas Busana Muslimah, Bella Ammara ni. Mulus dan gebu! Bikin hati kebanyakan wanita tertanya-tanya apakah rahsia di sebalik kecantikan Belle Al Yahya? Bukan wanita di luar sana je yang hendak tahu.. Nona pun sebenarnya hendak ‘tiru’ amalan kecantikan Belle. Iyalah, dengan pertambahan usia setiap tahun dengan bebanan tugas sebagai usahawan, isteri dan juga ibu.. kecantikan Belle nyata menjadi inspirasi buat semua kaum wanita.

IKLAN

Berkongsi tip cantik yang di amalkan selama ini, isteri kepada Carl Samsudin ini menjelaskan dia sebenarnya seorang yang agak malas menjaga kesihatan kulit wajah ketika zaman remaja. “Macam dalam gambar tudung putih tu adalah masa Belle umur 13 tahun. Masa ni Belle tak pentingkan pun penjagaan kulit. Cuci muka pakai je sabun yang ada. Sampailah masa umur 18 tahun bila masuk matrik jerawat mula naik kat dahi maybe sebab stress study.

Belle masa umur 13 tahun
Ketika zaman universiti

Setiap kali balik rumah cuti sem mesti arwah umi Belle bising kenapa tak jaga kulit. Makan tak jaga. Sebenarnya masa sekolah menengah lagi arwah umi selalu suruh makan madu, olive, habbatus sauda, tomato dan makanan sunnah, minum air kosong banyak-banyak untuk jaga kulit. Tapi biasalah time muda-muda kita takdalah rasa benda tu penting. Belle amalkan pun tak konsisten. Bila arwah umi bising baru makan. Lepas tu lupa, tak makan dah.

Sampai satu tahap Belle rasa macam selekeh sangat diri ni. Pastu time tu lah baru nak amalkan apa yang arwah umi suruh. Buat facial guna bahan-bahan semula jadi macam tomato, madu, scrub guna gula campur madu, dan banyak lagi. Walau pun tak selalu tapi mesti buat.”

Kebanyakan orang perempuan ni memang selalu simpan hasrat hendak kurus dan cantik tapi bila hendak realisasikan.. ada saja alasan. Sudahnya, semua tinggal angan-angan. Buat apa pun, paling penting kena kuat azam & komited mahu berubah.

https://www.instagram.com/p/BYYg3XhHfdn/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=18q77s7nfswvc

IKLAN

“Now bila dah besar, lepas arwah umi dah takda baru Belle rasa betapa pentingnya penjagaan kulit bermula dari awal dan dari dalam selain penggunaan skincare product. Memang susah nak buat tapi tu lah nak cantik kenalah rajin. Time tu Belle tak nampak hasilnya tapi now Belle nampak sebab kalau dulu Belle tak amalkan, mungkin sekarang kulit Belle makin teruk.”

IKLAN

So mana-mana wanita yang dah lama idam kulit sihat cantik macam Belle ni.. kenalah cuba amalkan. Mesti gebu!

Kredit foto: Instagram Belle Alyahya