Garam laut sememangnya telah terbukti secara saintrifik baik untuk kesihatan. Selain baik untuk kesihatan, ia juga mempunyai khasiat yang baik untuk kecantikan. Tidak hairanlah mengapa garam laut telah digunakan sebagai elemen utama untuk merawat kecantikan tubuh serta mengembalikan kesegaran tubuh yang baik. Antara kebaikannya termasuklahmeredakan tekanan, mengurangkan hidrasi, baik untuk sistem pencernaan,mencegah rambut gugur dan sebagainya.

IKLAN

HerbaLine Spa, antara spa terkemuka yang menawarkan teknik rawatan menggunakan kebaikan garam laut untuk menyerlahkan lagi kecantikan dan kesihatan. Sebaik melangkah masuk ke HerbaLine Facial Spa, hati terasa nyaman dan tenang. Spa itu bukan saja mementingkan kecantikan luaran, bahkan kesihatan dalaman juga diambil berat.

Sea Salt Spa merupakan bilik perawatan kecantikan yang umpama pantai bergaram, dipenuhi dengan butiran garam yang diambil daripada Slovenia, Tengah Eropah yang menawarkan pelbagai fungsi kecantikan dan kesihatan. Sea Salt Spa yang pertama di negara ini, ia menjanjikan satu pengalaman yang berbeza untuk setiap orang yang pernah mencubanya.

Nak Kulit Mulus Selembut Sutera, Nikmati Kebaikan GARAM LAUT!

“Pelanggan yang melangkah ke spa ini akan merasa tenang dan selesa. Setiap pelanggan yang datang juga akan menerima perawatan ‘fish spa’ sebagai complementary daripada pihak spa, tidak kira apa jenis perawatan yang mereka pilih. Di sini juga, polisi kami adalah tidak mendesak pelanggan untuk menanda tangani pakej-pakej tertentu, sebaliknya menyerahkan kepada pelanggan untuk menilai menerusi khidmat yang kami berikan.

Sea Salt Treatment khas untuk wanita adalah yang pertama diperkenalkan di negara ini dan sambutan sangat menggalakkan. Semua orang boleh mencubanya dan sesuai untuk dilakukan bersama rakan-rakan baik. Pelbagai kebaikan daripada sudut kesihatan dan kecantikan boleh diperoleh dengan perawatan tersebut. Selain itu, pelanggan juga boleh memilih perawatan lain seperti perawatan wajah dan sebagainya,” ujar Jocelyn Liao, mewakili HerbaLine Facial Spa.

IKLAN

Bagi pelanggan yang ingin mencuba rawatan spa berasaskan garam ini, terlebih dahulu mereka akan melalui proses konsultasi dan pelanggan akan memilih perawatan yang dikehendaki. Sebelum meulakan rawatan, pelanggan akan dibawa ke bahagian dikenali sebagai ‘fish spa’.

Nak Kulit Mulus Selembut Sutera, Nikmati Kebaikan GARAM LAUT!

IKLAN

Pelanggan akan dibawa ke bilik ‘salt spa’ yang mendapat sentuhan bagaikan berada di pantai penuh pasir. Pelanggan akan diminta berbaring dan badan akan ditimbus dengan garam. Setelah itu pelanggan akan dibungkus dengan kain selama 15 – 20 minit.

“Seterusnya, rawatan Salt scrub akan dijalankan dengan pelanggan beralih ke bilik lulur. Di situ pelanggan akan berbaring di atas katil dan ahli terapi akan menjirus badan pelanggan dengan air suam. Kemudian badan pelanggan akan disapu dengan skrub yang dicampurkan dengan body mask. Tubuh akan disental untuk menghilangkan sel kulit mati, daki dan segala kotoran. Kemudian badan akan dicuci dengan air suam.

Rawatan seterusnya pula dikenali sebagai Salt Mask di mana tubuh pelanggan akan disapu dan diratakan dengan body mask (Ocean Mineral Mud). Kemudian badan badan akan ditutup dengan selimut dan dibiarkan kira-kira 20 minit. Penggunaan masker itu adalah untuk melembapkan kembali kulit selepas proses lulur. Selepas itu masker akan dicuci bersih. Untuk membersihkan tubuh serta mengembalikan kesegaran, teknik rawatan Japanese bath akan digunakan dimana pelanggan akan dibawa mandi dan membersihkan badan. Selepas satu perawatan sudah dapat dirasai kesannya apabila pelanggan akan rasa kulit lebih lembut.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI