Jika melihat wanita muda dan cantik bergandingan dengan lelaki kaya, apa yang pertama kali bermain di kotak fikiran anda? “Ah… Wanita itu semestinya mengejar kekayaan material semata-mata?” “Beruntung sekali dia, di mana mereka bertemu ya?” Memiliki teman lelaki dan suami kaya-raya menjadi impian kebanyakan wanita. Malah wanita yang berkerjaya juga mengakui, “Saya ingin lelaki yang mempunyai pendapatan sama atau lebih besar dari saya. Kerana saya ingin yang terbaik untuk keluarga nanti. Tetapi bukanlah bermakna saya seorang yang pisau cukur!”

IKLAN

Wanita sememangnya menyenangi lelaki yang ‘berkuasa’ kerana anggapan mereka, lelaki begini lebih cenderung percayakan diri, sopan, pintar dan tahu apa yang mereka inginkan dalam kehidupan. Boleh saja anda menghabiskan masa membaca karya buku How To Marry Rich nukilan Ginie Polo Sayles, Sugar Daddy 101: What You Need To Know If You Want to Be a Sugar Baby dari Leidra Lawson. Namun semuanya terserah pada anda… Harus diingat kekayaan tidak bisa membeli segala kebahagiaan!

APA MEREKA MAHU

Biasanya lelaki muda dan kaya berhak untuk mendampingi oleh wanita cantik atau di kalangan mereka yang layak sahaja. Selain cantik, lelaki golongan berdompet tebal ini inginkan wanita yang bersopan-santun budi pekertinya dan pintar mengendalikan sebarang majlis sosial.

‘Saya Mahu Lelaki Kaya!’, Betul Ke Wanita Sekarang MATERIALISTIK?

Namun ini bukanlah satu-satunya kriteria mutlak, menurut Christine Whelan, PhD penulis Why Smart Man Marry Smart Women, 89% lelaki ini ingin calon isteri yang pintar, berkerjaya dan kalau boleh lebih cerdas dari mereka. Semua kriteria ini adalah lebih penting dari mereka memilih wanita yang cantik, bertubuh seksi tetapi kosong di kepala otaknya.

Lelaki kaya dan muda juga pintar, bukan mereka tidak boleh merasai bila ada wanita berdampingan hanya semata-mata kerana wang ringgit. Layaknya mereka adalah manusia biasa juga, ingin disayangi dan di kasihi dengan sepenuh jiwa. Pada awalnya mungkin tidak kelihatan sikap sebenarnya, tetapi lama-kelamaan si jejaka boleh mengesan segala tingkah laku mereka jika niat untuk menjalinkan hubungan itu tidak jalan benar sebenarnya.

Lelaki kaya juga suka bersuka ria, tambahan wang ringgit bertimbun. Memiliki gadis dan bertukar-tukar pasangan menjadikan mereka lebih gentleman dan bangga. Maknanya jika anda sudah bersedia untuk menjalinkan hubungan bersama lelaki kaya-raya, anda perlulah juga bersedia menghadapi cabaran yang ada.

‘Saya Mahu Lelaki Kaya!’, Betul Ke Wanita Sekarang MATERIALISTIK?

IKLAN

LELAKI PENUH DRAMA

Komunikasi

Ada lelaki kaya yang percakapannya rendah diri tidak kurangnya penuh rasa ego. Kaji terlebih dahulu mengapa dia sebegitu, ada segelintir yang tiba-tiba jadi kaya akan terbawa dengan sikap ego dan tidak berpijak di bumi nyata.

IKLAN

Sejarah

Mereka memang dari kalangan bangsawan atau berada yang cenderungnya hidup dengan suasana protokol. Segala permintaan harus diikuti tidak sesekali boleh diingkari. Jika salah sendiri, anda hanya perlu tutup sebelah mata dan memaafi mereka. Kecenderungan lelaki kaya hidup penuh drama juga mungkin kerana dikelilingi dan terlalu di manja oleh ibu dan kakak.

Kurang Perhatian

Kebanyakan lelaki kaya ini kesunyian dari kecil, ibu bapa terlalu sibuk dengan kerjaya dan mengumpul harta sehingga anak-anak membesar dengan kekurangan kasih sayang. Bila dewasa mereka ingin perhatian lebih dari teman wanita, anda perlu layan setiap rungutan dan permintaan mereka. Sehinggakan golongan ini akan menjadi terlalu cemburu kerana anda adalah hak mereka sahaja, segala tumpuan hanya pada mereka.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI