YM Puteri Sarimah Hamid seorang yang mudah mesra dan merendah diri. Selesa digelar sebagai Puteri sahaja, wanita berusia 30-an ini memiliki karakter yang lemah lembut dan bergaya.

Puteri membina kerjayanya sebagai Setiausaha Eksekutif di PETRONAS ICT Sdn Bhd sejak tahun 2011. Terdahulu, Puteri pernah bertugas di salah sebuah agensi insuran.

IKLAN

“Saya seorang yang workaholic dan sukakan cabaran. Sebab itulah saya sentiasa bersedia memberikan seratus peratus komitmen demi kerjaya. Sentiasa bersedia 24 jam dan bertindak pantas.”

Puteri dilahirkan dan dibesarkan di Bota Kanan, Perak. Puteri yang berketurunan kerabat Perak dan Selangor ini memiliki seorang kekanda bernama Puteri Dewi Kembang. Bondanya, Raja Bunga serta ayahanda, Abdul Hamid sudah lama kembali ke rahmatullah.

“Saya Seorang Workaholic..” YM PUTERI SARIMAH Amalkan Makanan Organik Setiap Pagi Untuk Tenaga & Stamina

OBSES CANTIK

“Saya obses dengan produk-produk keluaran Korea kerana ia serasi dengan kulit saya yang jenis kering. Selalunya saya beli di Pavilion Kuala Lumpur, walaupun harganya mahal namun berkualiti.

Dek kerana ‘jatuh cinta’ dengan produk ini saya juga sanggup ke Korea. Di sana saya harganya akan lebih murah dan saya boleh dapat dalam kuantiti yang banyak. Selalunya saya ke sana bersama rakan-rakan rapat.

Selain itu, saya turut mengamalkan pengambilan suplemen, vitamin C serta kolagen. Rawatan wajah pula dilakukan sekurang-kurangnya sebulan sekali.”

RAHSIA LANGSING

IKLAN

“Saya amalkan minum air putih yang banyak setiap hari. Ketika sarapan saya amalkan makanan organik untuk tenaga dan stamina.

Untuk tengahari pula biasanya saya tak makan nasi. Sebaliknya, saya hanya makan salad bersama potongan isi ayam atau salmon. Tapi kalau keluar makan dengan rakan-rakan saya akan jamah nasi sedikit saja.

“Saya Seorang Workaholic..” YM PUTERI SARIMAH Amalkan Makanan Organik Setiap Pagi Untuk Tenaga & Stamina

IKLAN

Sebelah malam pula saya hanya makan buah, sayur dan air kosong. Saya turut kurangkan minum air manis bagi mengelakkan risiko penyakit genetik iaitu kencing manis .

Rutin lain, selepas habis waktu bekerja biasanya saya akan ke gim. Saya akan habiskan masa di gim selama sejam atau dua jam setengah. Alhamdulillah setakat ini kesihatan saya berada di tahap memuaskan dengan rutin tersebut.”

SUKA BAJU CUSTOM MADE

“Dari segi fesyen, saya seorang yang sukakan custom made kerana bebas untuk memilih fabrik, warna dan stail yang tersendiri. Selalunya saya akan beli kain dan menghantarnya kepada tukang jahit atau pereka fesyen pilihan bersama contoh design yang diinginkan. Saya juga bertuah kerana mempunyai rakan yang pandai mereka kasut untuk saya,” ungkap Puteri yang berpegang kepada prinsip, apa pun yang dilakukan haruslah sentiasa positif.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI