Nama Sharifah Rose kini semakin menjadi sebutan ramai. Gadis cantik berusia 23 tahun berketurunan Melayu, Pakistan dan Jawa ini memulakan karier awalnya sebagai model dan selebriti media sosial sekitar tahun 2016. Tiga tahun kemudian, Sharifah Rose muncul dalam muzik video pertamanya berjudul “Vromm Vromm” nyanyian Nabila Razali.

IKLAN

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia MudaSharifah Rose atau nama sebenarnya Sharifah Rose Sabrina Syed Mohd Mazfira kini terus mengorak jejaknya dalam dunia lakonan. Antara drama yang telah menaikkan namanya sebagai pelakon muda berbakat ialah Kekasih Hati Mr Bodyguard.

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia MudaUSAHAWAN MUDA
Siapa sangka, dalam kesibukannya sebagai seorang model, influencer dan pelakon, Sharifah Rose turut memiliki koleksi tudung jenamanya sendiri iaitu Harirose.

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia MudaMemang cantik-cantik koleksi tudungnya, fabrik pun berkualiti. Ada keistimewaan yang ada pada jenama Harirose ini. Jom baca!

Harirose melancarkan koleksi tudung terbaharunya iaitu Upstairs Farmers Market Volume 2. Terdahulu, siri Upstairs Farmers Market Volume 1 telah diperkenalkan pada Mac 2022. Melihat kepada respon serta sambutan yang sangat memberangsangkan ketika itu, Harirose memutuskan untuk mengembangkan siri ini bersama reka bentuk dan warna baharu.

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia Muda
RHT03144 (2)

Harirose mula berada di pasaran pada awal tahun 2022 sebagai urban modest scarf yang bukan sahaja mensasarkan golongan yang sudah lama berhijab malah mereka yang pertama kali mengenakan hijab.

Dari segi reka bentuk selendang dan penjenamaan, ia dipengaruhi oleh karakter serta falsafah estetika Sharifah Rose iaitu “Hari ini, I Choose Myself”. Ia umpama satu peringatan buat diri Sharifah Rose termasuk para pengikutnya agar menyayangi serta mengutamakan diri sendiri dahulu dalam menghadapi apa jua cabaran.

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia Muda
RHT03107 (1)

Diri sendiri adalah ‘rumah pertama’kita yang perlu dihargai, dibelai dan disayangi. Inilah nilai-nilai utama yang ada pada jenama Harirose. Konsep asal koleksi ini ialah untuk memberi penghormatan kepada para artisan dan petani tempatan yang mempamerkan barangan mereka di pasar tani pada setiap hujung minggu.

Selain itu, Sharifah Rose turut mempunyai kisah dan kenangan tersendiri ketika melawat pasar tani bersama ibunya di mana dia terpesona dengan warna warni kehidupan termasuklah semangat, kemesraan dan perpaduan dari semua lapisan masyarakat.

IKLAN
SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia Muda
RHT01741

Lantas, elemen nostalgia itu ditransformasikan ke dalam motif bunga dan tumbuhan pada keseluruhan tudung.

“Saya mahu mencipta koleksi yang merakamkan perasaan saya ketika momen itu bersama ibu.

“Segalanya berlaku sangat pantas dalam hidup saya. Maka, saya ingin diingati dalam koleksi ini,”luah Sharifah Rose.

IKLAN

SHARIFAH ROSE Bergelar Aktres & Usahawan Hijab Sukses Di Usia Muda

Siri Upstairs Farmers Market Volume 2 terdiri daripada dua rekaan istimewa. Pertama, rekaan terlaris yang diperkenalkan semula. Empat warna baharu diperkenalkan iaitu Heater in Blueberry, Guava, Kiwi, dan Olive. Koleksi Blair pula didatangkan dalam tiga warna iaitu Creamsicle, Bubblegum, dan Chocolate.

Kedua rekaan yang memperkenalkan semula rekaan ‘throwback’ dalam warna baharu iaitu Aster in Bluebell dan Lavender. Serta, dua rekaan baharu iaitu Cecilia in Honeysuckle dan Silver Berry.

Layari www.harirose.com danShopee rasmi Harirose.os untuk maklumat lanjut.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI