Pertubuhan Damai & Cinta Insani (PENDAMAI) bakal menganjurkan program Darul Ehsan Berselawat 2.0 dengan kerjasama Pertubuhan Kebajikan Dan Amal Wanita Selangor (PEKAWANIS) dan disokong oleh Pejabat Dato’ Menteri Besar Selangor. Program itu akan diadakan di Stadium Tertutup Melawati Shah Alam pada 29 Julai ini dan menyasarkan 8,000 kehadiran dari seluruh negara dengan kemasukan adalah percuma.

IKLAN

Program ini yang akan bermula pada pukul 3.00 petang petang sehingga 11.30 malam akan menampilkan Sheikh Abu Zaki, Sheikh Ashraf Hamed Hassanin, Sheikh Abdullah Jahaf, Ustaz Dr. Ahmad Fakhurrrazi, Ustaz Neezam Al-Banjari, Babul Mustofa dan ramai lagi.

Antara program-program menarik yang bakal diadakan selain berselawat dan Zikir Bermunajat adalah Gema Haflah Al-Quran, Qasidah & Mahalul Qiyam, Tausiyah dan banyak lagi. Selain itu, pelbagai acara menarik bakal berlangsung pada sebelah petang antaranya Himpunan Pendekar Nusantara, program khas muslimat serta pertandingan hafazan dan seni khat.

Ia dijalankan dengan kerjasama Menteri Besar Selangor (Pemerbadanan), Pertubuhan Seni Seni Silat Lincah Malaysia, Seni Silat Sukmo Rogo, Seni Silat Gayung Fatani Malaysia, Raudhah Muhibbin, Musollah Aisya dan lain-lain.

Penganjuran program untuk edisi kali ke dua ini akan dihadiri ulama dan pendakwah terkenal luar dan dalam negara yang akan bersama untuk menyampaikan tausiyah dalam majlis tersebut. Tujuan program ini adalah untuk menyemai rasa cinta kepada Rasulullah SAW, memohon keberkatan dari Allah SWT dan terhindar dari perkara yang memudaratkan rakyat Selangor.

Tiada Unsur Politik! UMIE AIDA, ERMA FATIMA & IRMA HASMIE Antara Yang Akan Meriahkan Darul Ehsan Berselawat 2.0

IKLAN

Ketika ditemui pada sidang media di kediamannya baru-baru ini, Yang Dipertua Pekawanis, Datin Seri Masdiana Muhamad berkata, mempelawa orang ramai untuk menyertai program ini dan mengharapkan agar Negeri Selangor Darul Ehsan terus makmur dan sentosa serta dilindungi Allah SWT.

IKLAN

Tiada Unsur Politik! UMIE AIDA, ERMA FATIMA & IRMA HASMIE Antara Yang Akan Meriahkan Darul Ehsan Berselawat 2.0

“Saya ingin menegaskan program ini adalah program keagamaan dan bukan politik. Tarikh ini kami sudah rancang dah lama jadi kami mahu bezakan program berselawat dan politik adalah program yang berbeza. Kebetulan pula pada 29 haribulan adalah hari penamaan calon. Kalau nak berpolitik pergi ke pentas politik” ujarnya lagi.

Acara pada hari itu nanti akan turut dimeriahkan dengan kehadiran barisan selebriti ternama, antaranya Dato’ Adi Putra, Irma Hasmie, Amyra Rosli, Datin Seri Umie Aida & Erma Fatima.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI