Kalau dah rasa bosan dan dah tak tahan dengan tekanan dengan kerja yang sedia ada ini mungkin boleh tukar persekitaran kerja. Jika ada yang sedang bercadang mahu menukar ‘selera’ untuk migrate dan bekerja di luar negara boleh baca ini.

Berdasarkan laporan yang telah dikeluarkan oleh Expat Insider 2018 wanita mahu menyeimbangkan kerjaya seiring dengan kehidupan mereka. selain itu wanita mengharapkan kerjaya yang disandangnya terjamin serta tidak dilupakan gaji yang lumayan.

IKLAN

Top 10 Negara PATUT Jadi Pilihan WANITA Mahu Berhijrah Bekerja Di Luar Negara

10. Australia

Wanita bekerja untuk membantu menjana pendapatan keluarga tidak kira yang sudah bekeluarga ataupun sebaliknya. Australia dikatakan negara yang baik untuk berhijrah mencari pekerjaan. 70 peratus wanit yang bekerja di Australia gembira kerana dapat kehidupan yang seimbang di antara keluarnga dan kerjaya.

9. Malta

Berhijrah ke Malta sesungguhnya sangat bermanfaat kepada wanita. 58 peratus wanita dari negara luar Malta yang bekerja di sana berpuas hati dengan kerjaya masing-masing. 66 peratus wanita yang bekerja di pulau itu yakin dengan kerjaya yang disandang oleh mereka.

8. The Netherlands

Wanita yang bekerja di sini sangat berpuas hati bekerja di sini kerana rasa dihormati. Negara ini juga menawarkan kehidupan yang seimbang di antara kerjaya dan kehidupan dan hampir 92 peratus daripada wanita ini gembira dengan perkembangan ekonomi di negara ini.

Top 10 Negara PATUT Jadi Pilihan WANITA Mahu Berhijrah Bekerja Di Luar Negara

7. New Zealand

Faktor utama yang membuatkan wanita gembira bekerja di negara ini adalah kerana mencapai keseimbangan dalamkehidupan walaupun mempunyai kerjaya yang mencabar. 80 peratus wanita asing yang bekerja di sini gembira dengan waktu bekerja yang ditawarkan oleh negara ini.

6. Luxembourg

Luxembourg adalah negara yang mengamit kehadiran pekerja asing kerana dikatakan menawarkan gaji yang tinggi. Lebih daripada 76 peratus wanita dari luar yang bekerja di negara ini mengatakan gaji yang mereka terima berkali ganda daripada tanah air sendiri. Siapa tak nak gaji besar kan?

Top 10 Negara PATUT Jadi Pilihan WANITA Mahu Berhijrah Bekerja Di Luar Negara

IKLAN

5. Denmark

Kekuatan Denmark sebagai negara yang dipilih oleh expats’ untuk bekerja adalah kerana kesimbangan menawarkan kehidupan sebagai wanita yang bekerjaya. Ini adalah merupakan aset kepada negara ini. Oleh itu, tidak hairan kedudukan negara ini meningkat dari setahun ke setahun sebagai negara yang dipilih oleh pekerja wanita seluruh dunia.

4. Norway

Persekitaran yang seimbang dan kualiti hidup yang baik di negara ini menjadi punca ramai wanita asing yang mahu bekerja di negara ini. Peluang untuk hidup secara sihat serta menikmati kehidupan yang seimbang menjadi dambaan wanita yang bekerja di negara ini.

3. Taiwan

IKLAN

Negara Taiwan telah melonjak termasuk dalam 10 negara yang terpilih kerana pekerja wanita berpuas hati dengan waktu bekerja di negara ini. Hampir 72 peratus wanita berpuas hati dengan waktu bekerja di Taiwan berbanding 60 peratus pada tahun 2017.

Top 10 Negara PATUT Jadi Pilihan WANITA Mahu Berhijrah Bekerja Di Luar Negara

2. Bahrain

Tahun 2017 negara ini telah dinobatkan sebagai negara yang menjadi pilihan utama wanita asing untuk bekerja. Namun pada tahun 2018 jatuh satu anak tangga. Prospek kerjaya ditawarkan oleh negara ini sangat tinggi di tambah pula dengan keseimbangan hidup dalam diri wanita yang bekerjaya.

1. Czech Republic

Peluang pekerjaan terhadap wanita yang ditawarkan oleh negara ini sangat terbuka luas. Negara ini juga sangat mengalu-alukan kehadiran pekerja dari negara luar untuk mencurahkan bakti di negara mereka. Kepuasan wanita yang bekerja di negara ini semakin meningkat setiap tahun. Dikatakan peluang pekerjaan untuk wanita lebih terbuka luas berbanding lelaki di negara ini. Jom kita cuba nasib berhijrah ke republik ini.

Top 10 Negara PATUT Jadi Pilihan WANITA Mahu Berhijrah Bekerja Di Luar Negara

Sumber: www.msn.com

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI