Tidak mudah untuk seseorang itu menempa kejayaan. Apatah lagi jika dapat menempa nama di peringkat antarabangsa. Begitu juga kisah penyanyi Yuna yang pernah melalui jalan berliku sebelum berjaya seperti hari ini.

Perkara ini diluahkan penyanyi itu yang kini mencipta nama di Amerika Syarikat. Yuna menerusi laman sosial instastorynya bertindak memberi penghargaaan kepada pengurus peribadi Wawa yang banyak berkorban demi karier nyanyian beliau.

IKLAN

Pernah Hadapi Masalah Kewangan, Tetap Bertahan Dalam Industri!

Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita! Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita!

Bukan itu sahaja kesusahan dialami,mereka juga pernah menghadapi masalah kewangan dan terpaksa kuat untuk bertahan dalam industri.

Kini segala kepayahan lalu berbaloi kerana nama Yuna kini semakin di kenali di kalangan penyanyi popular.

Menurut Yuna, Wawa adalah orang yang bertanggungjawab membawa karier miliknya hingga berjaya menembusi pasaran antarabangsa dengan jenama Yuna.

Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita!

Sekadar info, pemilik nama penuh, Yunalis Mat Zara’ai atau lebih dikenali sebagai Yuna merupakan seorang penyanyi dan penulis lagu wanita Malaysia yang sudah memulakan karier seawal usia 14 tahun.

Mengimbau kepayahan sebelum berjaya naik ke puncak populariti di Amerika, Yuna terkenang ketika dia berusia 21 tahun, dia pernah menyampaikan hasratnya kepada salah sebuah syarikat rakaman di Kuala Lumpur.

Ketika itu, dia hanya bersetuju menandatangani kontrak sekiranya syarikat rakaman membenarkan dia untuk melebarkan sayapnya dengan lagu Inggerisnya ke peringkat antarabangsa.

IKLAN

Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita! Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita!

Namun, hasratnya tidak kesampaian, lebih teruk lagi apabila wakil syarikat rakaman itu memandang rendah terhadap kemampuam dirinya dan menghamburkan kata-kata memerli bahawa tiada siapa dari AS yang akan mendengar lagu inggeris dari artis Malaysia.

Siapa sangka, kini dia sudah hampir 12 tahun bertapak dalam industri hiburan di negara Uncle Sam berkenaan. Rezekinya makin cerah dan tidak putus-putus apabila turut ditawarkan peluang berduet bersama penyanyi terkemuka antarabangsa seperti Usher, Jhene Aiko dan DJ Premier.

IKLAN

Jadi Sumber Inspirasi Kepada Wanita, Tempa Kejayaan Di Peringkat Antarabangsa!

Yuna Kenang ‘Pahit Getir’ Bina Kerjaya, Lakar Nama Di US! Kisah Inspirasinya Jadi ‘Sorotan’ Wanita!

Status yang dimuat turun ini juga turut membuatkan peminatnya terharu dan kisahnya itu memberi inspirasi kepada mereka. Rata-rata begitu tersentuh dengan kisah kejayaan penyanyi ini mendaki puncak jaya.

Menurut Yuna, jika mahu berjaya dan mancapai cita-cita yang diimpikan, kita harus berani melangkah ke depan dan jangan terlalu mengambil pusing pandangan orang lain.

Penyanyi berusia 36 tahun itu turut menyatakan rasa syukur kerana mempunyai kawan, keluarga dan peminat dari Malaysia yang selalu mempercayai dan menyokongnya untuk terus ‘terbang lebih tinggi’.

Untuk rekod, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Hijabista

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI