Pada 22 November lalu, selebriti Lana Nodin telah melahirkan cahaya mata keduanya yang diberi nama William Daud McKienzie. Lana dan suami menggelarkan bayi yang baru berusia 3 bulan ini sebagai Billy sahaja.

Bayi Lana Nodin Punya Masalah Jantung Sejak Dilahirkan Seru Derma Tabung IJN

IKLAN

Lana berkongsi khabar tentang kelahiran anaknya melalui laman Instagram sehari selepas perayaan Krismas yang memaparkan suaminya David McKienzie atau nama Islamnya, Mohd Daud Mckinzie sedang mengazankan anak kedua mereka. Sayu rasa hati seorang ibu apabila mendengar suaminya melaungkan azan sehingga menitis air mata kegembiraan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lana Nodin❤️David Mckienzie (@lananodinmckienzie) on

William telah dilahirkan secara pembedahan dengan berat 4.15 kilogram. Menurut laporan di Berita Harian, keluarga belah suaminya begitu gembira dengan kelahiran William kerana sudah lama mereka menantikan kehadiran bayi lelaki dalam keluarga mereka.

Lana juga turut berkata proses kehamilan anak keduanya agak menguji apabila dia mengalami pendarahan ketika usia kandungan mencecah tujuh bulan, namun bersyukur semua urusannya dipermudahkan.

Bayi Lana Nodin Punya Masalah Jantung Sejak Dilahirkan Seru Derma Tabung IJN

Namun, semalam Lana turut berkongsi di laman media sosialnya menyatakan William telah disahkan mempunyai masalah jantung sejak dilahirkan.

“Assalamualaikum…Nama saya William Daud McKienzie, AKA “Billy”. Saya dilahirkan dengan congenital heart defect called Aortic stenosis,” katanya.

Walaupun Lana mengumumkan tentang penyakit anaknya tetapi terserlah kemuliaan hatinya apabila turut menyeru kepada orang ramai untuk menghulurkan bantuan buat bayi yang senasib dengan anaknya.

IKLAN

Bayi Lana Nodin Punya Masalah Jantung Sejak Dilahirkan Seru Derma Tabung IJN

“Anda semua boleh membantu less fortunate children macam saya untuk mendapatkan bantuan treatment donating dengan menderma kepada Yayasan IJN, please see the account info on the next photo. Semua donations are tax exempt jika anda menderma cukai anda akan dibebaskan. Please doakan saya esok dengan selamat as I am going in to relieve the pressure on my heart. Insyallah,”.

Ramai yang mendoakan Baby William dipermudahkan segala urusan dan membesar sihat seperti bayi yang lain. Semoga Lana dan suami terus tabah menempuh dugaan ini.

Bayi Lana Nodin Punya Masalah Jantung Sejak Dilahirkan Seru Derma Tabung IJN

IKLAN

Lana telah mendirikan rumah tangga dengan David pada 15 Mei 2015 dan sebelum ini, dikurniakan cahaya mata perempuan, Gia Quinn McKienzie yang kini berusia 2 tahun.

Foto: Instagram @lananodinmckienzie

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI