Kehadiran Dato’ Sri Vida (DSV) telah mencipta suatu fenomena dalam dunia hiburan tempatan. Beliau ketika itu bukan hadir sebagai seorang penyanyi malah bukan pelakon tetapi menjadi satu-satunya pengusaha kosmetik yang menaja rancangan hiburan secara besar-besaran di stesen televisyen sehingga menjadi tular. Sebut sahaja nama DSV pasti sudah terbayang seorang wanita yang berpakaian sedondon dan dilengkapi dengan barang kemas bergemerlapan termasuk mahkota di kepala.

IKLAN

Tanpa mempedulikan kata-kata orang, multimillionaire ini terus melangkah merancang strategi demi membangunkan empayar perniagaannya. Menurut wanita kelahiran Machang, Kelantan ini, beliau telah mengalami beberapa kali gagal dalam perniagaan dan juga dalam percintaan. Namun bersyukur kerana jatuh bangun dalam dunia perniagaan dan kehidupannya ini bukan melemahkan semangatnya malah telah menguatkan lagi daya juangnya.

“Apabila membaca kritikan daripada netizen nyata mereka tidak berada dalam kasut saya. Marketing, marketing juga, tetapi cerita saya bukan yang dibuat-buat. Saya genuine dengan bisnes dan kehidupan  saya. Apa yang saya tonjolkan selama ini adalah rutin kehidupan yang sebenar,” jelas DSV tentang netizen yang banyak menghamburkan kata-kata negatif terhadapnya.

Cuba mencungkil rahsia wanita yang mempunyai nama asal Dato Seri Dr. Hajah Hasmiza Othman ini tentang cinta, tuturnya jujur, “Sehingga kini, saya masih mengharapkan sebuah cinta yang tulus. Tetapi, kini saya lebih memilih untuk memiliki cinta kembali. Ini kerana begitu sukar untuk mencari cinta sejati dengan status saya kini. Kebanyakan lelaki yang mendampingi saya pada awalnya ikhlas berkawan. Tetapi mereka mula mengubah niat setelah masuk dalam kehidupan saya dan menjadi yang sebaliknya.

Jika Allah SWT mengizinkan saya untuk mengenali lelaki sekali lagi, saya benar-benar teringin jika mereka belanja saya makan. Saya tak pernah merasa orang belanja makan. Saya amat menghargainya jika ada yang sudi,” bicara DSV sambil tertawa nakal.

“Bila Lihat Dato’ Sri Siti Dapat Baby, Teringin Pula Nak Timang CAHAYA MATA Sendiri!” – DATO’ SRI VIDA

IKLAN

Melihat mahligainya yang terbentang luas dan dihiasi dengan perabot serba mewah, sudah pasti kehidupan DSV sudah lengkap. Jauh di sudut hati kecil ingin tahu apakah kekurangan pada kediaman ini dan perlu ditambah oleh DSV. “Saya rindukan suara-suara baby yang lahir daripada rahim saya sendiri. Bila melihat Dato’ Sri Siti Nurhaliza dapat baby baru-baru ini teringin pula nak menimang cahaya mata sendiri,” jawab DSV bersungguh.

IKLAN

Jika suatu hari takdirnya DSV sudah tiada lagi, bagaimana DSV mahu dikenang? Saya dah rancang dengan teliti, cuma nak laksanakan sahaja. This is most valueable and something out of box. Ia terlalu istimewa dan luar biasa. Moga dipermudahkan dan saya berharap semua orang mengaminkan doa saya yang satu ini, nantikan… ” ujar ibu kepada Nur Edlynn Zamileen Muhammad Amin, 13 tahun dan Muhammad Eric Zecquan, 11 tahun ini.

Dengarnya DSV sudah tidak terlibat dalam GV musim akan datang. Nantikan perkhabaran daripada beliau.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI