Untitled design - 2022-10-22T001444.615

Nampaknya kejayaan siri Emily In Paris membuahkan hasil dan kini memasuki musim ketiga penerbitannya. Pasti anda seronok melihat watak Mindy Chen dalam drama siri popular Netflix, Emily In Paris yang dilakonkan oleh pelakon wanita berasal dari Glendale, California, Ashley Park.

IKLAN

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.
Melihat raut wajahnya, pasti ramai meneka akstress tersebut berasal dari China. Tetapi telahan tersebut meleset sama sekali memandangkan pelakon berusia 29 tahun itu sebenarnya mempunyai darah keturunan China dan Korea!

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.Dalam sibuk menguruskan kerjaya sebagai pelakon, Ashley Park pernah berkongsi kisah penderitaan apabila terpaksa menjalani rawatan kemoterapi akibat menghidap penyakit kanser darah atau leukemia sejak berusia 15 tahun. Ashley menderita penyakit Acute Myeloid Leukimia dan terpaksa mendapatkan rawatan di hospital selama 8 bulan.

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.
Ashley juga merupakan salah seorang penerima hadiah istimewa dari Make-A -Wish Foundation ketika itu di mana dia dan keluarganya telah diterbangkan ke kotaraya New York untuk menonton persembahan Broadway A Chorus Line, The Lion King, Spring Awakening dan Wicked di sana.
Malah dalam salah satu temuramah dengan pihak media, Ahsley pernah berkata situasi berhadapan dengan kanser menjadi salah satu sebab dia melibatkan diri dalam bidang teater.

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.
Malah selepas selesai menjalani beberapa rawatan kimoterapi dan kembali ke sekolah, Ashley menjadi salah seorang teraju utama di persembahan sekolah dan menjadi antara momen indah dalam hidupnya. Tidak hairanlah mengapa graduan University of Michigan pada tahun 2009 dalam bidang teater muzikal ini amat meminati bidang teater!

Ashley Park atau nama penuhnya Ashley Jini Park, 29 dipetik ,dia tidak kisah berkongsi cerita mengenai penyakitnya, Tetapi, sebagai pelakon, dia lebih selesa sekiranya para peminat lebih menghargai bakat yang dimilikinya berbanding bercerita soal pengalaman sewaktu dia melalui detik sukar tersebut.

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.
Tidak dinafikan Ashley pernah cuba melupakan tentang bahaya dan kesan sampingan akibat rawatan kanser kerana tidak mahu perasaan negatif terus menguasai dirinya.

“Sering kali saya ditanya tentang penyakit saya, sejujurnya saya tidak kisah kerana saya tahu kepentingan dari perkongsian itu,memberi impak terhadap individu lain ” katanya.
Namun begitu, Ashley berkata dia tidak mahu dirinya diselubungi rasa takut memikirkan kesan penyakit yang berpanjangan itu kerana khuatir dirinya akan lebih lemah.

IKLAN

Bintang Emily In Paris  ASHLEY PARK Ingin Lupakan Keperitan Jalani Kemoterapi.

 

IKLAN

Pada 2019, Ashley pernah menerima penghargaan Cancer Support Community ‘Marin Mazzle Award for Empowerment’ di atas sumbangannya dalam menyampaikan mesej mengenai kanser. Lebih istimewa, dia merasakan penyakit itu menjadi pendorong dia untuk menjadi lebih yakin dan berani.

“Untuk terus ke depan, hidup ini perlu fikir tentang diri sendiri, bagaimana nak menjadi lebih baik, perwatakan yang digemari, penampilan yang ditonjolkan dan jika ada sesuatu yang tidak diingini berlaku dalam diri, kita perlu cari jalan bagaimana untuk mengatasinya bukannya terus jatuh,” katanya.

SUMBER: Daily Mail

Foto:@ashleyparklady

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI