Busines semakin menjadi-jadi. Tidak cukup dengan itu, Dato’ Rizalman Ibrahim meluaskan lagi rezeki yang Allah beri dengan melancarkan sebuah pusat pengajian Al-Quran pertama dengan tajaan daripada Yayasan Rizalman Ibrahim. Hasil jualan produk Dato’ Rizalman, ada bahagiannya disalurkan ke pusat pengajian ini. MasyaAllah!

Dan, pada hari ini pusat pengajian al-Quran cawangan Johor telah dinaikkan papan tandanya. Banyak sungguh cabang rancangan Dato’ Rizalman dan setiap satunya mempunyai agenda tersendiri bagi membantu orang lain menjana pendapatan mahupun menerima ilmu agama Islam.

IKLAN

https://www.instagram.com/p/CGq8e_fJ38o/

 

 

https://www.instagram.com/p/CEEhghRpmDK/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Mengambil keberkatan awal Muharram, usaha murni Dato’ Rizalman Ibrahim ini membuatkan ramai meremang bulu roma. Sesiapa yang sering mengikuti akaun Instagramnya pasti tahu bagaimana pembeli berebut-rebut mendapatkan apa sahaja produk jualan beliau.

https://www.instagram.com/p/CEExRDhpGcl/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CEEyiseJfLt/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Tetapi dalam perebutan tersebut mereka juga sebenarnya berlumba-lumba untuk mendapat saham akhirat. Selain wang ringgit, ada yang berjariah dalam bentuk wakaf Al-Quran, tentunya mushaf rekaan Dato’ Rizalman sendiri.

Terbaharu, mushaf keduanya yang dihasilkan dengan ‘penampilan’ lebih eksklusif sudah habis terjual. Menindakkan gelaran Raja Midas yang kami berikan, Dato’ Rizalman merasakan inilah laluan yang Allah berikan kepadanya, membantu umat Islam untuk lebih maju dan dapat meluaskan rezeki.

YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat

IKLAN

Hampir lima bulan meninggalkan dunia fesyen, kehidupan Dato Rizalman kini terisi dengan penjualan supplemen T’Neeq yang begitu mendapat tempat di hati peminat. Ramai yang memberikan maklum balas positif mengenai kebaikan T’Neeq.

“Sudah lama saya pendamkan niat mengundur diri tetapi saya takut. Setiap kali membuat pertunjukan fesyen, saya sering terfikir kalaulah aku mati saat ini, apa yang aku akan jawab pada Allah nanti. Doa saya terjawab apabila Allah perkenalkan saya dengan orang yang betul dalam penghasilan supplemen T’Neeq.

YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat

T’Neeq lahir untuk membantu orang ramai di luar sana yang hidup dalam kesusahan. Saya hidupkan konsep ejen supaya lebih ramai usahawan dapat dilahirkan. Bayangkan, saya pernah menerima banyak DM dari Instagram luahan perasaan dan kedaifan hidup mereka. Orang-orang media yang diberhentikan kerja ramai yang mengharapkan bantuan saya. Dah macam Menteri Kebajikan pula!

Saya murung membaca kisah-kisah mereka. Saya tidak senang duduk bila mereka mula meletakkan harapan pada saya. Bayangkan, kita duduk rumah dengan selesa, makan minum lebih dari cukup tiba-tiba kita tahu, ada orang yang terpaksa ikat perut untuk makan, meminjam duit untuk membeli susu malah hidup dalam rumah yang gelap dek kerana bil elektrik yang tak mampu dibayar. Inilah semangat saya untuk membantu lebih ramai orang, bercuti dari memikirkan tentang dunia fesyen!”tegas Dato Rizalman.

IKLAN

YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat YAYASAN RI, DATO’ RIZALMAN  Sebarkan JARIAH Hasil Jualan Untuk Rebut Pahala Akhirat

Dari T’Neeq, skop perniagaan Dato Rizalman semakin melebar. RILOYANG, RIBAG, RIFANNY dan banyak lagi jenama RI yang diketengahkan. Seperti direncanakan dalam perjalanan hidup Dato Rizalman, Allah mengurniakannya ilmu agar dapat digunakan dan dikongsi bersama masyarakat.

“Hidup saya diatur dengan strategi dan formula. Asalnya saya tak pandai menggunakan media sosial lebih-lebih lagi Instagram. Lepas ‘terbongkar’ fungsi ‘kapal terbang’ di Instagram, baru saya tahu ramai rupanya yang berkomunikasi dengan saya secara private. Di post biasa, saya akan baca setiap komen, dan berusaha juga membalasnya.

Saya sentiasa percaya pada rezeki Allah. Saya bukan Raja Midas, yang mengubah setiap benda menjadi emas. Saya hanyalah hamba yang cuba memperbaiki diri dari hari ke hari dan mensyukuri setiap nikmat yang Allah beri. Jangan bongkak dan percaya ia adalah Kun Faya Kun dari Allah,”katanya.

 

Kenapa agaknya rezeki Dato semakin menjadi-jadi? “Semua atas kehendakNya. Saya lalui hidup ini dengan percaturan yang telah ditulis secantik-cantiknya. Orang kata, nak murah rezeki kena banyak amalan. Tetapi untuk saya, memang abnyak doa yang diamalkan. Tak tahu yang mana satu berkesan. Tetapi saya sentiasa displinkan diri untuk menunaikan solat sunat Subuh setiap hari dan jadikan solat sunat Dhuha sebagai amalan wajib.

Selalulah bersedekah dan membayar zakat. Kedua-dua ini memberi kesan yang sangat hebat. Pastikan sedekah itu konsisten, kalau tidak rezeki pun tak datang dengan konsisten. Mungkin saya tidak mampu bersedekah kudrat tetapi saya gunakan kelebihan yang saya ada untuk mencari idea-idea dan peluang rezeki yang lumayan. Bila ada duit, lebih mudah untuk kita bersedekah. Itu pemikiran saya.

Cuma, apa yang boleh saya kongsikan adalah sedekah yang orang tidak tahu. Rezeki Allah beri ini saya gunakan untuk membawa orang yang susah mengerjakan umrah. Pada saya, untuk apa kita sibuk menjejak kaki ke Mekah untuk mengerjakan umrah berkali-kali sedangkan ramai lagi umat Islam yang teringin untuk melihat Kaabah di hadapan mata. Teringin bersujud di Masjidil Haram dan Masjid Nabawi namun tidak mampu.

Satu kebahagiaan untuk saya apabila saya diberi rezeki untuk membayar pakej umrah buat seorang tukang sapu yang begitu pandai mengaji Al-Quran. Bayangkan bagaimana dia berdoa unutk kita dihadapan Kaabah dan itulah doa yang paling mulia sekali. Istiqamahlah saat bersedekah,”pesan Dato Rizalman.

Kredit foto dan video: Instagram Dato Rizalman Ibrahim

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI