Dato’ Sheila Majid tampil bertenaga di hadapan 4,000 jumlah peminatnya di Stadium Negara dalam Sheila Majid: The Concert Kuala Lumpur 2017 baru-baru ini.

Konsert yang berlangsung selama 2 jam tersebut menyaksikan artis legenda berusia 52 tahun ini tidak pernah gagal mempesona penonton dengan persembahan hebat dan cukup bertenaga tanpa henti di sepanjang persembahan.

IKLAN

Apakah rahsia selain latihan vokal? Semestinya penjagaan kesihatan yang baik menjadi teraju utama yang diberi perhatian oleh Dato’ Sheila Majid.

Dato’ Sheila Majid berkata, “Bukan mudah untuk kekal aktif setelah 32 tahun berkecimpung dalam industri muzik dan pada masa yang sama, memberi perhatian kepada keluarga saya, terutamanya dua orang anak saya yang aktif dan masih bersekolah.

Untuk terus melakukan apa yang saya gemari, saya harus kekal aktif dan amalkan diet yang seimbang untuk kesihatan dan kesejahteraan diri saya.

Oleh itu saya menyeru agar rakyat Malaysia, tua atau muda untuk mula menjaga kesihatan jantung mereka. Lakukan senaman secara kerap, amalkan diet yang seimbang dan minum dua gelas Anlene Heart-Plus™ setiap hari, anda akan terus melakukan apa yang anda gemari!” tambah Dato’ Sheila lagi.

Rahsia Dato’ Sheila Majid Ini Bukan Main-Main. Tengoklah STAMINA Beliau, Masih MANTAP DI USIA 50-AN!

Profesor Dr. Chee Kok Han, Pakar Kardiologi Hospital Universiti Malaya turut bersetuju dengan pendekatan Dato’ Sheila untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat dan menasihatkan mereka yang ingin mengekalkan jantung yang sihat.

“Untuk mengekalkan kesihatan jantung yang baik, lakukan pemeriksaan jantung tahunan untuk menjaga tahap kolesterol, tekanan darah dan gula dalam darah,” kata Dr. Chee.

Menurut Profesor Dr. Chee Kok Han lagi, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi serta tahap gula darah yang tinggi adalah faktor risiko utama untuk penyakit tidak berjangkit, malah merupakan punca kematian lebih kurang 73% rakyat Malaysia.

IKLAN

Karen Ong, Pengarah Pemasaran Fonterra Brands Malaysia berkata, demi memenuhi keperluan gaya hidup sihat pengguna Malaysia, syarikat tersebut telah berinovasi untuk menghasilkan formulasi terbaharu bagi membantu menjaga kesihatan jantung serta menganjurkan kempen untuk meningkatkan kesedaran terhadap kesihatan jantung.

Rahsia Dato’ Sheila Majid Ini Bukan Main-Main. Tengoklah STAMINA Beliau, Masih MANTAP DI USIA 50-AN!

“Di Fonterra, kami fokus dalam menghasilkan produk tenusu yang bukan sahaja lazat tetapi meningkatkan tahap kesihatan pengguna. Sejajar dengan misi ini, peningkatan usaha kami beberapa tahun kebelakangan ini, membawa Anlene® menjangkau lebih daripada aspek pemakanan untuk tulang.

IKLAN

Bermula dari tahun lepas, kami telah menambah MoveMax™ ke dalam formulasi Anlene® untuk menjaga bukan sahaja tulang, tetapi membantu menjaga aspek pergerakan seperti sendi dan otot.

Tahun ini, produk terbaharu kami Anlene HeartPlus™ mengandungi MoveMax™ dan HeartMax™, yang mengandungi gabungan nutrien bagi membantu menjaga kesihatan jantung disamping juga menyokong  pergerakan,” tambahnya lagi.

“Oleh itu Anlene® memilih untuk bekerjasama dengan ratu jazz kesayangan Malaysia, Dato’ Sheila Majid, untuk meningkatkan kesedaran terhadap kesihatan jantung dan gaya hidup yang sihat,” kata Karen.

Jom kita sama-sama menjaga kesihatan! Sambil-sambil itu kita layan video yang sempat Nona rakamkan sewaktu hadir menyaksikan konsert Dato’ Sheila Majid di Stadium Negara. Enjoy! KR

https://youtu.be/lSKCCfqIRu8

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI