Istana Budaya bakal menjadi  saksi  Ratu Rock Malaysia, Ella mengadakan konsert solonya yang mengangkat tema akustik sebagai elemen utama persembahannya. Bukan sekadar konsert biasa! Itu janji Ratu Rock Malaysia, Ella mengenai konsert yang bakal diadakan itu.
Lebih dua dekad bersemayam dalam industri muzik, Ella atau nama sebenarnya, Nor Zila Aminuddin bakal mengubati kerinduan peminat-peminat setianya setelah berjaya memukau ppara peminatnya di persembahan konsert berskala besar pada tahun 2016 yang lalu.  Siapa kata pada usia 53 tahun, Ella bakal memperlahankan kariernya, malah isteri kepada Kapten Azhar Ghazali terus aktif dan menghiburkan para peminat yang sentiasa merindui persembahannya yang bertenaga.

Buat buat julung kalinya, lagu-lagu hit Nor Zila Aminuddin seperti Pengemis Cinta, Rama-Rama, Standing In The Eyes Of The World, Simbiosis dan Sepi Sekuntum Mawar Merah akan dialunkan dalam bunyi akustik diiringi pemuzik terdiri daripada alumi dan pelajar tahun akhir Akademik Seni Dan Warisan Kebangsaan (ASWARA).
Konsert kali ini dianjurkan oleh PROJEK ELLA dengan kerjasama MOTAC. Konsert bakal

berlangsung selama tiga hari bermula 29, 30 dan 31 Mac 2019 di Istana Budaya ini diberi judul Ella Unplugged In KL.

IKLAN

Usia 53 Tahun Ella Masih Ligat Di Pentas. Bakal Adakan Konsert Unplugged Mac ini!

“Ini bukan sekadar platform yang menguji kredibiliti Ella sebagai seorang penghibur,tetapi mahu melihat kesetiaan peminat Ella juga,” ujar penyanyi tersebut penuh teruja.

Datuk Rashidi Hasbullah, Ketua Setiausaha Kementerian Pelancongan, Seni danBudaya Malaysia turut berbesar hati dengan penganjuran konsert Ella Unplugged In KL kerana ia menampilkan segmen kebudayaan pada setiap malam terkenal dengan genre rock mengangkat elemen seni budaya dan warisan negara menerusi segmen kebudayaan. Konsep persembahan sebegini membuktikan genre muzik boleh digabungkan kerana ia bersifat universal,” ujarnya.

Pihak Istana Budaya sendiri teruja untuk menjadi lokasi Ella Unplugged in KL kerana ia akan ‘menguji’ tentang naik taraf sistem audio dan penambahbaikkan keseluruhan panggung yang dilakukan sebelum ini. Konsert ini turut mendapat sokongan dan kerjasama ASWARA dimana pihak ASWARA telah diberi peluang daripada pihak PROJEK ELLA dengan melibatkan alumni dan pelajar tahun akhir dalam perancangan serta pengendalian pengurusan pentas sebelum dan selepas konsert berlangsung.

Usia 53 Tahun Ella Masih Ligat Di Pentas. Bakal Adakan Konsert Unplugged Mac ini!

Malah pihak JKKN juga turut bekerjasama dengan melibatkan penari cilik PERMATA dalam salah satu segmen persembahan kelak. JKNN turut menyediakan pemuzik alat muzik tradisional sewaktu segmen yang pasti dtunggu-tunggu oleh peminat Ella! Konsert membasuh rindu ini akan berlangsung selama sejam setengah dengan diiringi tujuh pemuzik handalan yang menjadi instrumen penting dalam EllaUnplugged in KL.

Tiket early bird mula dijual bermula 2 januari 2019 lalu  melalui www.proticket.com.my. Jangan lepas peluang menyaksikan persembahan hebat dari Ratu Rock Malaysia nanti!

 

IKLAN

 

 

 

IKLAN

 

 

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI