Sambutan Aidilfitri tahun ini sememangnya menjadi noktah terakhir kasih sayang seorang bapa buat anak-anak tersayang. Allahyarham Ridzuan Hashim menghembuskan nafas terakhir pada 4 Mei lalu di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

IKLAN

Meskipun terkilan Allahyarham Ridzuan Hashim tidak sempat menyaksikan satu-satunya anak lelakinya, Muhammad Dhanial bergelar raja sehari, namun memori tersebut bakal diabadikan dalam majlis persandingan yang bakal diadakan pada 2 September akan datang.

Juga baca: https://www.nona.my/bawa-kenangan-arwah-ayah-bersama-anak-lelaki-tunggal-ridzuan-hashim-selamat-bergelar-suami/

Berkat Jaga Arwah Ridzuan Hashim, Anak Lelaki Didie Alias Dapat Tajaan Kenduri Kahwin Bernilai RM1/2 Juta

Berkat menjaga Allahyarham Ridzuan Hashim ketika aktor itu tidak sihat, pelakon Didie Alias berkongsi kegembiraan majlis resepsi anak lelakinya itu bakal ditaja oleh Temu Jelatek The Event Space yang bernilai hampir setengah juta ringgit. Ia merupakan majlis persandingan pertama yang diadakan di Temu Jelatek The Event Space milik SACC Convec Sdn Bhd.

Menurut Didie, Dhanial sememangnya terkejut dengan tawaran tersebut namun menyifatkan ianya sebagai rezeki kerana telah menjaga arwah bapanya sehingga ke akhir hayat.

“Dhanial merupakan individu terakhir bersama arwah ketika hayatnya. Sudah tentu sebagai anak, Dhanial telah melaksanakan tanggungjawabnya yang terbaik untuk menjaga arwah bapanya ketika beliau tidak sihat. Bila menerima tawaran tajaan perkahwinan tersebut, sudah semestinya dia terkejut.

Namun saya melihat ianya mungkin rezeki yang sudah tertulis untuknya berkat kebaikan yang dicurahkan buat bapa tersayang,” ujar Didie ketika ditemui di majlis pelancaran Temu Jelatek semalam.

Berkat Jaga Arwah Ridzuan Hashim, Anak Lelaki Didie Alias Dapat Tajaan Kenduri Kahwin Bernilai RM1/2 Juta
Kenangan Aidilfitri yang tidak dapat dilupakan oleh keluarga ini.

Bakal mengadakan majlis persandingan pada 2 September akan datang, Didie berkata dia bakal membuat beberapa kejutan istimewa buat pasangan mempelai antaranya termasuklah berarak menaiki LRT dari stesen Setiawangsa ke stesen Jelatek sebelum memasuki dewan persandingan.

IKLAN

“Antara kelebihan Temu Jelatek ialah lokasinya yang berdekatan dengan stesen LRT Jelatek. Jadi saya ingin memanfaatkan kemudahan ini untuk membolehkan pasangan mempelai diarak menaiki LRT dari Setiawangsa ke Jelatek.Sekaligus memperkenalkan kemudahan berdekatan dengan lokasi dan mempamerkan keunikan budaya perkahwinan Melayu kepada masyarakat terutamanya pengguna LRT,” ujar Didie lagi.

Untuk rekod, Muhammad Dhanial selamat bergelar suami kepada Nurkhairunisa Zulkifli di Tawau, Sabah.

Bercerita mengenai kehidupan keluarga ini selepas kehilangan Allahyarham Ridzuan Hashim, Didie Alias yang merupakan bekas isteri Allahyarham berkata dia dan Dhanial telah berkunjung ke kediaman sewaan Ridzuan untuk mengemas barangan peribadi milik arwah baru-baru ini.

IKLAN

Berkat Jaga Arwah Ridzuan Hashim, Anak Lelaki Didie Alias Dapat Tajaan Kenduri Kahwin Bernilai RM1/2 Juta

“Allahyarham seorang yang kemas dan teliti dalam setiap perkara. Ketika berkunjung ke kediamannya, kami lihat segala barang milik Allahyarham tersusun rapi di dalam almari. Malah baju kemeja juga digosoknya.

Berkat Jaga Arwah Ridzuan Hashim, Anak Lelaki Didie Alias Dapat Tajaan Kenduri Kahwin Bernilai RM1/2 Juta

Dhanial telah memasang niat untuk menyarungkan baju milik Allahyarham untuk majlis persandingannya. Kebetulan ada sut milik arwah yang sesuai untuk Dhanial. Insyaallah sut tersebut bakal digayakan di majlis persandingan di Kuala Lumpur september ini,” ujar Didie yang bakal bertindak sebagai perancang majlis untuk persandingan anak lelakinya itu nanti.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI